in

Joe Abercrombie İmzalı “Bıçağın Kendisi” Raflarda

Kadim Kanunlar serisinin Lotus En İyi Fantastik Roman Ödülü Adayı ilk kitabı “Bıçağın Kendisi” İthaki Yayınları etiketiyle okurlarla buluştu.

bicagin kendisi ust
- Reklam -
- Reklam -

İngiliz yazar Joe Abercrombie tarafından kaleme alınan Kadim Kanunlar üçlemesi sonunda dilimize kazandırılıyor. Bir üçleme dışında aynı evrende geçen bağımsız kitaplara da sahip olan serinin ilk kitabı olan Bıçağın Kendisi ilk kez yayımlandığı 2006 yılında olumlu eleştiriler almış ve çeşitli ödüllere de aday gösterilmişti.

Aynı zamanda Lotus adaylığı da bulunan kitabın tanıtım metni şöyle:

Dokuzparmak Logen nihayet talihinin sonuna gelmişti. Başa çıkabileceğinden çok daha fazla düşmanın ortasında kalan Logen ardında ölü dostlar, kötü bir şöhret ve bir sürü mutlu düşman bırakarak ölü bir barbar olmanın eşiğindeydi.Bıçağın Kendisi

İttifak’ın asil doğumlu subayı Yüzbaşı Jezal dan Luthar’ın aklını, kumar masasında arkadaşlarını beş parasız bırakmaktan başka meşgul eden herhangi bir şey yoktu. Ama İttifak ordusu için savaş çanları çalıyordu ve Kuzey’in donmuş savaş alanlarında çok daha kanlı kurallar hüküm sürüyordu.

- Reklam -

Bir zamanların parlak çocuğu, şimdinin kötürüm işkencesisi Sand dan Glokta, Jezal’ın evine bir tabutta dönmesinden büyük keyif alabilirdi. Öte yandan Glokta’nın nefret etmediği birini bulmak da zordu. İttifak’ın hainlerinden itiraf koparma konusunda ayrı bir yeteneği olan Glokta kendisini hükümetin yozlaşmış kalbine götüren bir iz üzerinde bulacaktı. Elbette bu izlerin götürdüğü yeri görecek kadar hayatta kalabilirse.

- Reklam -

Ve burada Mecusların İlki, Yüce İlim’in ustası ve kadim bilgeliklerin sahibi Bayaz tekrar tarih sahnesine adım atacaktı. Bayaz ister gerçekten yüzlerce yıl önce yaşamış Mecusların İlki olsun, ister kusursuz bir taklitçi olsun, Logen’in, Jezal’ın ve Glokta’nın hayatlarını çok ama çok zorlaştırmaya geliyordu.

Bıçağın Kendisi romanında, iyiyle kötünün arasındaki sınır bir bıçak kadar keskin.
Barbaros Bostan tarafından Türkçeye kazandırılan kitabın editörlüğü Emre Aygün tarafından yapılmış. İthaki Yayınları etiketiyle okurların beğenisine sunulan kitap, 20 Haziran 2019 itibariyle raflardaki yerini almaya başlayacak.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kalabalık Hamit Çağlar Özdağ

Hamit Çağlar Özdağ’dan Sesli Kitap: “Kalabalık”

Boku no Hero Academia 4

Boku no Hero Academia 4. Sezon Fragmanı Geldi