in

Panama Yayıncılık’tan Bir Sürpriz: “Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk” Bizlerle!

Panama Yayıncılık, bizleri ses getiren bir bilimkurgu romanı “Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk” ile buluşturuyor.

kucuk ofkeli gezegene yolculuk ust
- Reklam -
- Reklam -

Özellik ünlü Metro serisini basmasıyla tanıdığımız Panama Yayıncılık bilimkurgu türü için cesur atılımlar yapıyor. Becky Chambers‘ın ses getiren uzay operası Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk Panama Yayıncılık etiketiyle bizlerle!

Kitabın çıkış hikayesi oldukça sıradan. Bu sizi yanıltmasın zira kitabın en güzel yanı da bu oluşturuyor. Becky Chambers yaptığı serbest işlerinin pek de iyi gitmediği bir dönemde uzun zamandır planladığı ancak bir kenara attığı kitabını bir Kickstarter projesi ile tanıtarak tamamlıyor. Kitap o kadar ünlü oluyor ki Arthur C. Clarke adaylığına kadar gidiyor, çeşitli ödüller alıyor.

Tema olarak uzay operası olduğuna bakıp bu kitaptan epik uzay savaşları, korkunç intikam planları veya bir sürü kan ve metal bekliyorsanız büyük hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Okuyacağınız öykü soğuk, karanlık ve sonsuz uzayın ortasında, metal bir kutunun içindeki bir ailenin sıcak hayatı. Burada anlaşmazlıklar silahlarla bombalarla değil, dil ile çözülüyor. Kitapları da içine alan bu savaşlardan bıkıp bir yuva arıyorsanız Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk tam da size göre.

- Reklam -
- Reklam -

Panama Yayıncılık‘tan çıkan ve çevirmenliğini Cihan Akgün’ün yaptığı Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk kitabının tanıtım bülteni şu şekilde;
kucuk ofkeli gezegene yolculuk kapak“Nefes kesen, insanı içine çeken ve daha da önemlisi keyifli bir roman. Okurken bitmesini istemedim.” Sarah Lotz

Rosemary Harper, Gezgin adlı uzay gemisinin mürettebatına katıldığında çok fazla şey beklemiyordu. Toplama bir gemi olan Gezgin, ona ihtiyacı olan her şeyi sunuyordu: Bir süre evi olarak adlandırabileceği küçük bir oda, galakside gerçekleşecek uzun bir macera ve sorunlarla dolu geçmişinden uzak bir yaşam.
Ama Rosemary, Gezgin’de umduğundan fazlasını buldu. Hiperuzayda uzak mesafeleri birbirine bağlamak için tüneller açan geminin mürettebatı çeşitli uzaylı ırklardan oluşuyordu. Her biri farklı kişiliklere, anatomik özelliklere ve toplumsal kurallara sahipti. Burada da, tıpkı galaksinin tümünde olduğu gibi yaşam kaotik ve çılgındı. Hayatlarının iş teklifini aldıklarında, buna bir de tehlike eklenmişti.
Uzayın derinliklerinde, çok uzaklardaki küçük, öfkeli bir gezegene doğru yola çıktıklarında güveni, sevgiyi ve huzuru yeniden tanımlayacaklardı.
Umuyoruz ki çeviri de kitabın kendisi kadar güzel olmuştur. İyi okumalar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

    Kolay görünür ve okunur şekilde Arthur C. Clarke Ödülü, etrafına da siyah zemin üzerine küçük puntolarla “En İyi Bilimkurgu Roman Adayı” yazmışlar. :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Kitap kapağında başka bir yazarın ismini ve övgüsünü görmeyi sevmiyorum. En azından ödül adaylığı vurgulanmış sade sayılır göze girmiyor. Şu film festivallerinin dallı budaklı grafiğinden koymamışlar en azından. Panama ve Salon yayınlarından daha kitap almadım ama böyle devam ederlerse o ağa yakalanacağım. Dünyadaki güncel kitapları erişmek güzel. Devam kitaplarını görmeyi tercih edeceğim ağa düşmeden önce.

  3. Avatar for Wind Wind dedi ki:

    Merak ettiğim bir kitap. Devam kitapları basılacak mı acaba bilgisi olan var mı?

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Aslında benim de alıp almamakta kararsız kaldığım bir kitap. Devamı mı varmış?

  5. Avatar for Wind Wind dedi ki:

    Evet, toplamda 3 kitaplık bir seri.

    Instagram üzerinden sordum, şu an için yayın programımızda bulunmuyor dediler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

halka dunya muhendisleri ust

Halka Dünya Mühendisleri Raflardaki Yerini Aldı

road dahl netflix

Netflix, Roald Dahl Evrenini Televizyona Uyarlıyor