in

Halka Dünya Mühendisleri Raflardaki Yerini Aldı

Panama Yayınları hız kesmeden Hugo, Nebula ve Locus ödüllü Halka Dünya serisini bizlerle buluşturmaya devam ediyor.

halka dunya muhendisleri ust
- Reklam -
- Reklam -

Çok yakın bir zamanda Larry Niven’in Hugo, Nebula ve Locus ödüllü romanı Halka Dünya’nın, Panama Yayınları tarafından tekrar yayınlandığı haberiyle karşınıza çıkmıştık.

Elbette bu güzel haber, biz okurlar için yeterli gelmedi ve her zamanki gibi başka soruların peşinden takılmaya başladık. Serinin daha öncesinden ilk üç romanı dilimize kazandırılmıştı, peki Panama Yayınları’nın yayın politikası ne olacaktı?

Anlaşılan o ki bu sorunun cevabı, seriyi seri biçimde tamamlamak. En azından, birinci kitabın haberi tazecikken, şu anda serinin ikinci kitabı “Halka Dünya Mühendisleri“nden bahsediyor olmamızı buna yoruyoruz. Neyse efendim, yine kendi kendimizi şüpheye düşürecek düşüncelerin kollarına düşmeden, ikinci kitabın tanıtım metnine bir göz atalım.
“Halka Dünya’ya gerçekleştirdikleri macera dolu yolculuğun üzerinden yirmi üç yıl geçmişken, Louis Wu ile Hayvan Konuşmacısı, en yetkili olduğunu iddia eden bir puppeteer halka dunya muhendisleritarafından alıkonulur. Çeşitli nedenlerle halkın gözündeki itibarını yitiren bu puppeteer, Halka Dünya’ya gidip oradaki zenginlikleri ele geçirince statüsünü yeniden kazanacağını düşünmektedir. Ne var ki muazzam büyüklükteki, gizemli gezegen Halka Dünya’ya vardıklarında Louis Wu ile arkadaşları pek çok sürprizle karşılaşır. Bunlardan biri de Halka Dünya’nın yerinden oynayarak güneşine günden güne biraz daha yaklaşmasıdır. Eğer Louis Wu ve beraberindekiler, Halka Dünya mühendislerinin kurduğu kontrol merkezine ulaşıp sorunu çözemezlerse, birkaç aya kadar milyarlarca Halka Dünyalı ölecektir.

- Reklam -

Bilimkurgu türünün ustalarından biri olan Larry Niven, “Halka Dünya” serisinde hayranlık uyandırıcı bir kurgusal evren sunuyor. Halka Dünya Mühendisleri’nde bu deha ürünü yapay dünyayı keşfe çıkarken, mühendislerinin hangi ırktan olduğunu merak etmekten kendinizi alamayacaksınız.”
Çevirisi serinin önceki kitabı gibi K. Ümit Kayalıoğlu tarafından yapılan kitaba sanal ve fiziksel mağazalardan ulaşılabilir.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

- Reklam -

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    “Seri tamamlanınca okuyaca…” derken seri tamamlanmış olacak bu gidişle. :smiley: :+1:

  2. Avatar for Strenergy Strenergy dedi ki:

    Tamamlanınca set olarak almayı planlıyorum bende :slightly_smiling_face:

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Kitapyurdu’nda %45 indirimli bu da. İkisi tek kitap fiyatına geliyor. Benden söylemesi :slight_smile:

  4. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:
    1. Kitabı görmeden çabuk sevinmiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stephen hillenburg

Sünger Bob’un Yaratıcısı Hayatını Kaybetti

kucuk ofkeli gezegene yolculuk ust

Panama Yayıncılık’tan Bir Sürpriz: “Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk” Bizlerle!