in

Roald Dahl Öyküleri “Anlaşıldı, Tamam” ile Devam Ediyor

Roald Dahl imzalı öyküler Türkçeye kazandırılmaya devam ediyor. “Anlaşıldı, Tamam: Uçanlarla ve Uçuşlarla İlgili Dokuz Hikâye” kitabı raflarda!

Roald Dahl - Anlaşıldı, Tamam
- Reklam -
- Reklam -

Galli roman ve öykü yazarı Roald Dahl, daha çok çocuk kitaplarıyla bilinse de yazarın dünya edebiyatına katkısı yalnızca bu eserlerle sınırlı değil. İkinci Dünya Savaşı sırasında savaş pilotu olarak da görev alan yazarın öykülerini içeren “Anlaşıldı, Tamam” kitabı Can Yayınları etiketiyle Türkçeye kazandırıldı.

1916 senesinde Galler’de doğan, Norveçli bir ailenin çocuğu olan Roald Dahl ismi, dünya geneline çoğunlukla Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Matilda gibi çocuk edebiyatının klasik eserleriyle anılır. Çocuklar için onlarca kitap üreten yazarın, maharetini asıl gösterdiği konu ise öykülerdir. Çoğunlukla karanlık, ironik ve sert öyküler.

Öptüm Seni, Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü, Senin Gibi Biri ve Son Perde gibi öykü kitapları; yazarın çocuk edebiyatında gösterdiği profilden bambaşka bir imaj çizer.

- Reklam -

Can Yayınları, bir süredir kapaklarını da yenileyerek bu kitapları bizlerle buluşturuyor. Bunlardan sonuncusu ise “Anlaşıldı, Tamam” oldu.

Uçanlarla ve Uçuşlarla İlgili Dokuz Hikâye alt başlığı ile yayımlanan eserin tanıtımı aşağıdaki gibi:

Anlaşıldı, Tamam – Roald Dahl | Arka Kapak

Sıra dışının krallığına hoş geldiniz!Roald Dahl - Anlaşıldı, Tamam

- Reklam -

Casus, savaş pilotu, çikolata tarihçisi ve tıbbi buluşlar yapan bir mucit. Roald Dahl, yazdığı kitaplar kadar renkli bir yazar. Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve diğer çocuk kitaplarıyla tanınan Dahl’ın yetişkinlere anlattığı hikâyeler de bir o kadar sihirli.

Düşen uçaklar, silah arkadaşlarının yolunu gözleyen askerler, savaşın akıl almaz cinnet hali… İkinci Dünya Savaşı’nda pilot olarak görev yapan Dahl, Anlaşıldı, Tamam’da savaş pilotlarının tuhaf hayatlarını ve deneyimlerini, havada her an ölümle burun buruna nasıl yaşadıklarını dehşetli ve karanlık, heyecan ve mizah dolu öykülerde resmediyor.

Anlaşıldı, Tamam, dünyayı kuşbakışı seyreden deneyimli bir pilotun gözünden, insanların içindeki iyiliğin ve kötülüğün savaşta ne şekillerde ortaya çıktığına dair sürükleyici ve çarpıcı bir derleme. Kemerlerinizi bağlayın!
Eserin çevirmenliğini ise Papazın Kızı, Paris ve Londra’da Beş Parasız gibi George Orwell kitaplarıyla da tanıdığımız Berrak Göçer üstleniyor. Kapak tasarımını Utku Lomlu’nun üstlendiği 168 sayfalık kitap okurunu bekliyor.

Yetişkinler için öykülerle birlikte Sometime Never: A Fable for Superman (Hiçbir Zamanlar: Süpermen İçin Bir Masa) ve Oswald Amcam adlı iki de roman kaleme alan Dahl; Edgar Allan Poe Ödülü’ne de layık bulunmuştu.

Esere dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Koca Dev Roald Dahl ve Son Perde

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yasli insan ust

1.000 Yıl Yaşayacak Birileri Muhtemelen Aramızda: Bilim İnsanı Açıkladı!

Lucifer 6. Sezon

Lucifer 6. Sezon Öncesi Tom Ellis ile Sözleşme Uzatıldı