in

İthaki Bilimkurgu Klasikleri’nde Yeni Kitap: Tanrıların Tohumu

Çağdaş bilimkurgunun babası sayılan H. G. Wells’in “Tanrıların Tohumu” adlı kitabı İthaki Yayınları​ Bilimkurgu Klasikleri arasındaki yerini almaya hazırlanıyor.

tanrilarin tohumu ust
- Reklam -
- Reklam -

Dünyalar Savaşı, Görünmez Adam, Dr. Moreau’nun Adası ve Zaman Makinesi eserleriyle bildiğimiz, edebiyatın hemen hemen her alanında birçok eser vermiş Herbert George Wells’in bir başka kitabı, Tanrıların Tohumu, İthaki Yayınları’nın Bilimkurgu Klasikleri dizisi kapsamında okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Bilimkurgu dehlizlerinde bize akıl almaz serüvenler yaşatan usta yazara bir kez daha kendimizi emanet edip onun önderliğinde maceradan maceraya koşturacağız.

Kitabın tanıtım bülteni şöyle:
“Eğer Wells olmasaydı, çağdaş bilimkurgu da olmazdı.” –Kingsley Amis

“Geleceğin, insanların hayal ettiği gibi parlak olmayacağını öngören Wells’i okumak, yaptığım en iyi keşiflerden biriydi.” –George Orwell

- Reklam -

tanrilarin tohumuH. G. Wells, bilimkurgunun atası, türe adını altın harflerle yazdırmış en büyük yazarlardan. Zaman Makinesi, Görünmez Adam, Doktor Moreau’nun Adası ve Dünyalar Savaşı gibi eserleri ve düşünceleriyle âdeta zamanın ötesinden gelen bir yazar olan Wells, Tanrıların Tohumu’nda ters giden bilimsel gelişmelerin, kırılgan bir ırk olan insanlığı nasıl yıkıma sürükleyeceğini anlatıyor.

Sevimsiz oldukları söylenebilecek iki biliminsanı Profesör Redwood ve Bay Bensington gözden uzakta çalışmalarını sürdürüyorlardı. Bu sırada keşfettikleri Herakleophorbia, namı diğer Devtohumu ile insan evrimindeki en büyük gelişmenin altına imza attılar. Bu tohum sayesinde daha zeki, daha güçlü süper insanlar geliştirilebilecekti.

- Reklam -

Ancak göz ardı ettikleri bir şey vardı: Bilim, insanlığa boyun eğmeyecekti. Bu icat sayesinde insanlar ve hayvanlar kontrolün ötesinde büyüyecek, bu besini tüketen devler ile normal toplum arasına sınırlar çekilecek ve bu farklılığın getirdiği kaos, insanlığı yavaş yavaş ele geçirecekti.

Wells’in 1904 yılında, yani genetiği değiştirilmiş besinlerin tüketilmeye başlamasından uzun yıllar önce yazdığı Tanrıların Tohumu, bilimkurgunun günümüz biliminin dahi kafa yorduğu konulara değinen gizli hazinelerinden biri.
Murat Karlıdağ’ın çevirisiyle İthaki’den çıkacak olan 272 sayfalık kitap, 25 Ocak’ta raflardaki yerini alacak. İyi okumalar.

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Besin piramidinin tepesindeki yerimiz hiç olmadığı kadar tehlikede! Hem de kendi ellerimizle! Yem olmamaya dikkat edin!

    Kitabı birebir yansıtmadı ama… Neyse… Kitabın temel aldığı gerilimin anlaşıldığını umuyorum :sweat_smile:

  2. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Sonunda… :heart_eyes:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kanlı Bir Kış Gecesi - Marcus Sedgwick

Marcus Sedgwick’in Yeni Kitabı “Kanlı Bir Kış Gecesi” Raflarda

yanardag kr

Seçkide 115. Sayı: “Yanardağ Öyküleri”