in

Walking Dead Romanlarında Son Cilt Çıktı

The Walking Dead çizgi romanlarından uyarlanan roman serisinin son cildi Eve Dönüş, Ren Kitap etiketiyle Türkçede.

The Walking Dead Rick Grimes
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead, AMC’deki yıllar süren dizi uyarlamasının yanı sıra; çizgi romanlarını kaynak alan bir de roman serisine sahip. Ülkemizde Ren Kitap tarafından Türkçeye kazandırılan Yürüyen Ölüler serisi ise sekizinci kitabıyla evrene veda ediyor.

Robert Kirkman ve Jay Bonansinga ikilisinin elinden çıkan 8 kitaplık roman serisinde son cilt Jay Bonansinga imzalı.

Şu sıralar 10. sezonuyla televizyona konuk olan The Walking Dead evreni, çoktan 11. sezon onayını almış; kimi yan dizi ve projeleriyle de dünyasını genişletmeye devam ederken işin roman boyutunda sona geliyoruz.

- Reklam -

Return to Woodbury 2 Sene Sonra Türkçede

Romanların son cildi olma özelliğini taşıyan Return to Woodbury, Türkçeye Yürüyen Ölüler – Eve Dönüş adıyla kazandırıldı. Kitap orijinal dilinde Ekim 2017’de raflara çıkmıştı.

Lilly ve arkadaşlarının, Woodbury kasabasını yaşanabilir kılmak için verdikleri hayat mücadelesine konuk olduğumuz final kitabında yine bir hayatta kalma mücadelesi okuru bekliyor.

Daha önce Ren Kitap için çevirdiği H.P. Lovecraft kitaplarıyla dikkat çeken Doğukan Bal tarafından dilimize kazandırılan romanın görsel tasarımı Serdar Gökmen’e ait.

- Reklam -

336 sayfalık kitap Ekim 2019 tarihinden itibaren raflardaki yerini alarak bir macerayı daha noktalıyor.

Kıyamet sonrası bir dönemde geçen korku gerilim serisi The Walking Dead, Robert Kirkman’ın uzun soluklu çizgi roman kitaplarından uyarlanıyor. TWD, yurt dışında Image Comics etiketi altında yayımlanıyor.

Yürüyen Ölüler şimdiye kadar dizi, roman ve bilgisayar oyunu gibi farklı mecralara konuk oldu. Ayrıca sinema için de film projeleri geliştirilmeye devam ediyor.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ve bu uyarlamaların en kötüsü de dizi oldu.

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Sizce romanlar okunmalı mı? Çizgi romanını çok beğendim. Dizinin sıkıntısı çizgi romanda hızlı geçilen bazı kısımları uzatmalarıydı.
    Buna en iyi örnek Carl’ın ameliyatı
    . Daha temel sıkıntı çizgi roman diyalog ve karakterlere odaklanıyor. Dizi ise bunlara odaklansa ratingler düşeceği için kafasından aksiyon sahnesi uyduruyor. Buna en iyi örnek bir sezon savaştıkları ama çizgi romanda olmayan kurtlar grubu. Romanda aksiyon değil diyalog ve karakter ağırlıklıysa okumayı düşünüyorum.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Romanlar Çizgi romanda olan hikayenin yan hikayesi.

    Kısaca Çizgi romandan tanıdığımız Vali’nin öncesi ve sonrası grubunun eksenin de geçiyor olaylar. Rick ve grubunu sadece Vali ile olan savaşlarında görüyoruz.

  4. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Peki hikaye ve karakterler güzel mi

  5. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ben kitapları beğendim. 7 kitabı okudum. 8. yeni çıkan kitabın da siparişini verdim.

    Yanlış hatırlamıyorsam ilk 3 kitapta Valinin öncesi, Vali olması vb olaylar ve karakterler var. Aslında dizi de ve ÇR görmediğimiz ve şaşırtıcı bir hikayesi var Vali’nin kitaplarda . Diğer kitaplar da Vali sonrası topluluğun yeni lider ve liderleri ile yaşadıkları olaylar var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Behzat Ç

Behzat Ç.’nin İptal Sebebi Belli Oldu

Pelerin

Apartmanları Görünmez Kılabilecek Pelerin Tanıtıldı