in

Norse Mitolojisine Derinlemesine Dalmak İsteyenlere: “Viking Ruhu”

Viking mitolojisine dair 34 hikâyeyi bir araya getiren “Viking Ruhu”, İletişim Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Viking Ruhu
- Reklam -
- Reklam -

Dünyanın en popüler mitolojilerinden birisi olan “Viking“lere dair pek çok kaynak kitap var. Bunlardan bazıları sürekli kendisini tekrar ederken bazıları da başarılı birer el kitabı olmayı başarabiliyor. Norse mitolojisiyle ilgili sayısız çalışması olan Daniel McCoy’un “Viking Ruhu Nors Mitolojisi ve Dinine Giriş” kitabı da önemli bir kaynak eser.

İletişim Yayınları tarafından dilimize kazandırılan ve raflardaki yerini geçtiğimiz günlerde alan eserin arka kapağı şu şekilde:

Viking Ruhu
Odin, Thor, Freya, devler, cüceler, valkürler, Hel, Valhalla, Ragnarok… Dünyada en çok ilgi uyandıran mitolojilerden biri olan Viking mitolojisine dair 34 hikâye, bu kitapta bir araya geliyor. Daniel McCoy sadece bu alandaki benzer kitaplardakine kıyasla daha fazla sayıda mitolojik öyküyü bir araya getirmekle kalmıyor, bize Norsların dünyasını daha iyi anlamamızı sağlayacak geniş bir tarihî arkaplan da çiziyor; Hıristiyanlık öncesi dönemde Avrupa’nın kuzeyinde yaşayan bu pagan halkın dünyaya, insanlığa, kadere bakışını, günlük hayatlarını, dinî ritüellerini ve tüm bunları dile getirişlerini yansıtan mitolojilerini farklı kaynaklardan karşılaştırarak okura sunuyor.

- Reklam -

Viking Ruhu: Nors Mitolojisi ve Dinine Giriş, benzersiz bir mitoloji elkitabı…
Orijinal adı Viking Spirit: An Introduction to Norse Mythology and Religion olan ve Cumhur Atay tarafından Türkçeleştirilen eser 320 sayfa. Editörlüğünü Merin Sever’in yaptığı kitabın kapak illüstrasyonu ise Seda Mit’e ait.

Daniel McCoy Kimdir?

Norslar ve Cermen halkların Hıristiyanlık öncesi dönemleri, mitolojileri ve pagan inançları üzerine çalışan Daniel McCoy’un ABD’de yayımlanmış The Love of Destiny: the Sacred and the Profane in Germanic Polytheism (2013, Kader Aşkı: Cermen Çoktanrıcılığında Kutsallık ve Dünyevilik) adlı bir kitabı daha bulunmaktadır. Yazar, Nors mitolojisi ve diniyle ilgili en çok okunan dijital kaynaklardan biri olan norse-mythology.org’un da kurucusudur.

- Reklam -

Kitaba dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın!


* Çevirmenin Çemberi: Tanrılardan Krallara Vikingler

* Çözerken Kuzey’in Sert Rüzgârlarını Hissedeceğiniz Bir İskandinav Mitolojisi Testi

* İskandinav Mitolojisi: Neil Gaiman ile Her Şeyin Sonuna Gümbür Gümbür Bir Yolculuk

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İlgimi çekti, okunur :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman liste

Batman Rolünü Elinden Kaçırmış 9 Aktör

mortal kombat karakterler

Mortal Kombat Filminde Oyuncu Kadrosu Netleşiyor