in

Amerika’nın Yaşayan En Önemli Yazarlarından Cynthia Ozick “Yabancı Bedenler” ile Türkçede

Amerikalı yazar Cynthia Ozick imzasını taşıyan Yabancı Bedenler, Henry James’in kült romanı The Ambassadors’ın negatifi niteliğinde.

Yabancı Bedenler - Cynthia Ozick
- Reklam -
- Reklam -

Cynthia Ozick imzalı Yabancı Bedenler Türkçe raflarındaki yerini aldı. Eser dilimize Nebula Kitap tarafından kazandırıldı.

Amerikalı yazar Cynthia Ozick, 1928 yılında New York’ta dünyaya geldi. 1966 yılından beri öykü, roman ve denemelerle edebiyat dünyasına değerli katkılarda bulundu. Rus ve Yahudi ebeveynlere sahip olan Ozick, eserlerinde Amerikalı Yahudilerin yaşamlarına değindi. Siyaset, tarih ve edebiyat eleştirisi üzerine çalışmalar yürüttü.

Nebula Kitap 2018’de yazarın Şal (The Shawl) adlı öykü kitabını da dilimize kazandırmıştı.

- Reklam -

Orijinal adı Foreign Bodies olan eser ana dilinde 2010 yılında yayımlanmış ve Orange Prize’da kurgu dalında kısa listeye kalmış, Jewish Quarterly-Wingate Prize’a da aday gösterilmişti.

Yabancı Bedenler – Cynthia Ozick | Arka Kapak Tanıtımı

Yabancı Bedenler - Cynthia Ozick

Amerika’nın yaşayan en büyük yazarlarından Cynthia Ozick Yabancı Bedenler’de Henry James’in The Ambassadors isimli romanını üstün bir teknikle bir fotoğrafın negatifi gibi yeniden kaleme alıyor.

- Reklam -

Yıllar önce bozulan kısa evliliği neticesinde Bea Nightingale, orta yaşlı, yalnız, 1950’lerin New York’unda fakir bir mahallede öğretmenlik yapan bir kadına dönüşmüştür. Bea’nin uzun süredir görmediği, zor bir karakteri olan ağabeyi ondan New York’tan Paris’e gitmesini ve neredeyse hiç tanımadığı yeğenini oradan alıp eve getirmesini istediğinde, Bea kendisini ağabeyinin ailesinin ve hatta onca yıldan sonra eski kocasının hayatının içinde bulur. Her biri, kaderlerin değiştiği o yılın sadece birkaç ayında yaşanan olaylar yüzünden geri dönülmez biçimde değişir. New York’tan Paris’e, oradan Hollywood’a giden, yeğenlerine yardım eden ve suç ortaklığı yaparken bir yandan da ağabeyiyle mektuplar üzerinden savaşan, eski kocasıyla yüzleşen ve nihayetinde onun geçmiş onlarca yıl öncesine dayanan küçümsemelerinden kurtulan Bea Nightingale yardım etmeye çalıştığı insanlara istemeden büyük zararlar verir.

Bea’nin çektiği sancıların hikâyesi, aşkın ilginç doğasına cesur ve etkileyici bir bakış sunuyor: İnsan nasıl aynı zamanda buyruk altında tutulur ve istismar edilir; kazanılır ve şefkat gösterilir ya da tamamen kaybedilir.

Toplamda 308 sayfadan oluşan Yabancı Bedenler’i dilimize Işılar Kür kazandırdı. Kitap Eylül 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Cynthia Ozick eserleri ve Yabancı Bedenler hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alper Tunga nın mezarı

Efsanevi Türk Hakanı Alp Er Tunga’nın Mezarı Bulundu İddiası

Squid Game ve Netflix Davalık Oldu

Squid Game ve Netflix Davalık Oldu: Güney Koreli İnternet Sağlayıcısından İlginç Çıkış