in

Yeni Drizzt Do’Urden Üçlemesinin İkinci Cildinden İlk Detaylar

R.A. Salvatore’un kaleme aldığı ve Zaknafein’in başından geçenleri konu alan yeni Drizzt Do’Urden üçlemesinin ikinci cildi görücüye çıktı.

boundless ust
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız üzere, R.A. Salvatore geçtiğimiz yılın şubat ayında yeni bir Drizzt Do’Urden üçlemesiyle karşımıza çıkarak bizlere güzel bir sürpriz yapmıştı. Daha da güzeli yeni kitapların en az Drizzt kadar sevdiğimiz ama doymaya fırsat bulamadığımız Zaknafein‘i konu almasıydı. İşte Timeless adlı o kitabın devamı dün itibariyle görücüye çıktı: Boundless.

Yazarın io9‘la paylaştığı özel bilgiler sayesinde artık yeni kitabın hem kapak görselini görmüş hem de arka kapak yazısını da öğrenmiş bulunuyoruz. Boundless için yayınlanan tanıtım metni şöyle:
boundlessZaman ve iki dünya arasında kalan Zaknafein’in hayatı hep çatışma içinde geçmişti. Bu iç çatışması, anaerkil bir drow topluluğundaki değersiz bir erkek kara elf olmasıyla iyice büyümüştü. Sadece en büyük savaşçılardan biri konumunda olması – ve paralı asker Jarlaxle ile olan dostluğu – sayesinde akıl sağlığını koruyabilmişti. En sonunda öldüğünde arkasında oğlu Drizzt gibi önemli bir varis bırakmanın bilinciyle bu dünyadan mutlu ayrılmıştı.

Ama… birisi Zaknafein’in ölmesine henüz hazır değildi. İşte bu yüzden yüzlerce yıl sonra, artık tanımadığı bir dünyaya geri döndü. Oğlunun yoldaşları, drow savaşçının önceki yaşamından alışık olduğu türden gururlu – ve bağnaz – erkekler değildi. Drizzt’in çevresinde cüceler, elfler ve – belki de en kötüsü – evli olduğu insan bir kadın vardı.

- Reklam -

Değişen bu yeni dünyada yönünü bulmakta zorlanan Zaknafein, bazı şeyleri hiç değişmediğini fark eder: İblislerin neden olduğu tehlikeler ve ailesinin Hane sıralamasında bulunduğu konumdan memnun olmayan bir Matron Ana’nın entrikaları… Her ne kadar artık kendi zamanında olmasa da Zaknafein hâlâ bir savaşçıdır. Ve ön yargılarını kırmak zorunda olsa bile, Diyarları tehdit eden karanlığı durdurmak için vazifesini yerine getireceğini ve Drizzt’in yanında savaşacağını biliyor.
Boundless yurt dışında bu yılın sonunda satışa sunulacak. Sitede ayrıca kitapla ilgili bir ön okuma da yayınlandı. Dilerseniz buradan göz atabilirsiniz.

İthaki Yayınları’nın Unutulmuş Diyarlar serisinde güncel kitapları bir an önce yakalaması dileğiyle…

- Reklam -

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    R.A. Salvatore bile kendini Hasbro’dan kurtardı biz hala cebelleşiyoruz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stephen king set fotografi

Sıradaki Stephen King Uyarlaması Belli Oldu: “Rest Stop”

Generation Zero inceleme

Generation Zero: Özensiz Post Apokaliptik Macera