in ,

Spotify, Sanatçılara NFT Koleksiyonlarını Sergileme İmkânı Verecek

Spotify, sanatçılara NFT koleksiyonları için bir alan açmaya hazırlanıyor. Dijital müzik ve podcast platformu, bir yeniliğe daha hazırlanıyor.

Spotify, NFT Sergisi Özelliği
- Reklam -
- Reklam -

Spotify, sanatçılar için NFT koleksiyonlarını sergileme imkânı tanıyacak. Dünyanın en popüler dijital müzik ve podcast platformu, yeniliklere devam ediyor.

Türkçe karşılık olarak Nitelikli Fikri Tapu tanımlaması önerilen NFT, son yılların en gözde veri birimlerinden biri hâline geldi. Her alanda farklı isimlerin üzerine yazıp çizdiği ve uygulamaya geçirdiği NFT’yi bünyesine entegre eden son platform ise Spotify oldu. 2006 yılında kurulan şirket, şu sıralar sanatçıların NFT koleksiyonlarını sergilemelerinin bir yolunu test ediyor.

Müzik akışı platformu, ABD’deki bazı Android telefon kullanıcıları için testi başlattı ve şu anda Steve Aoki ve The Wombats gibi sanatçıların NFT ön izlemelerini içeriyor. Şirket sözcüsü, Music Ally’ye yaptığı açıklamada yeni projeleri hakkında şunları söyledi:

- Reklam -

“Spotify, küçük bir grup sanatçının platformdaki profilleri aracılığıyla mevcut üçüncü taraf NFT tekliflerini tanıtmasına yardımcı olacak bir test yürütüyor. Sanatçı ve hayran deneyimlerini iyileştirmek için rutin olarak bir dizi test yapıyoruz. Bu testlerden bazıları, daha geniş bir deneyimin yolunu açıyor.”

Spotify, NFT Sergisi Satın Alımlara Kapalı Olacak

Spotify, NFT Sergisi Özelliği Demo

NFT galerisi, sanatçı sayfalarına girildiğinde müzisyenlerin adlarının ve şarkı listesinin altında bir kategori olarak yer aldığı görülüyor. Kategoriye tıklandığında, kaydırılabilen bir NFT koleksiyonunu ortaya çıkıyor. Herhangi bir NFT seçildiğinde ise büyütülmüş bir versiyonu ve kısa bir açıklaması yer alıyor.

- Reklam -

Spotify, kendi içinde NFT’lerin satın alınmasına bir imkân tanımasa da, kullanıcıları OpenSea platformundaki satın alabilecekleri bir sayfaya da yönlendiriyor. Şimdilik bu satışlar için herhangi bir komisyon ücreti istemiyor. Yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre şu an yaptıkları tek şey entegrasyonu test etmek. Ayrıca testin başka sanatçılara sunulup sunulmadığı veya şimdilik Steve Aoki ve The Wombats ile sınırlı olup olmadığı da net değil.

Müzik akış servisi her ne kadar NFT’lere özel bir alan açmış olsa da, yeni veri birimi geçen yıla göre oldukça düşüşte. The Wall Street Journal’a göre, günlük NFT satışları geçen yılın eylül ayında 225 bin iken, 3 Mayıs’ta yüzde 92 düşüşle 19 bine geriledi. Aktif NFT cüzdanlarının sayısı da aynı şekilde düşüşte. Kasım 2021’de yaklaşık 119 bin olan satışların nisan ayı sonuna doğru 14 bine düştüğü görüldü.

Spotify’ın NFT koleksiyonları için hazırladığı yenilik konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Paçinko - Min Jin Lee

Min Jin Lee’nin Koreli Bir Ailenin Nesillere Yayılan Destansı Hikâyesini Anlatan Romanı “Paçinko” Türkçede

Mutant Hamamböcekleri Üretildi: Gen Değişimi Başarıldı

Mutant Hamamböcekleri Üretildi: Bilim İnsanları Böceklerin Genini Değiştirmeyi Başardı