in

TOOL Hayranlarına Müjde: 13 Yıllık Hasret Bitti!

Efsane müzik grubu Tool 13 yıl sonra geri dönüyor! “Fear Inoculum” adlı yeni albümlerinden ilk parça yayınlandı bile.

Tool
- Reklam -
- Reklam -

1990 yılında ABD’de kurulan ve alternatif, heavy, thrash metal seven dinleyicilerinin yıllarca kulaklarının pas tutmasını engelleyen TOOL, seneler sonra çıkartacakları albümden ilk parçalarını bugün yayımladı.

A Perfect Circle ve Puscifer gruplarının da vokalini üstlenen Maynard James Keenan, efsanevi davulcusu Danny Carey, gitaristleri Adam Thomas Jones ve gruba 1995’te dahil olan grubun en genç üyesi bas gitarist Justin Gunnar Walter Chancellor’dan oluşan grup 13 yıl aradan sonra dinleyicisiyle buluşuyor!

Dinleyicilerinin artık yeni albümlerinden umutlarını kesmek üzere olduğu alternatif metal grubu resmen geri döndü. Grammy Ödüllü grup, denedikleri özgün tarzlardaki en başarılı örneklerle kalabalık bir dinleyici kitlesine ulaşmayı çok kısa sürede başarmıştı.

- Reklam -

Thrash, heavy ve alternatif metalle girdikleri müzik sektöründe progresif rock’tan art rock’a endüstrinin dışında konuşlanan çoğu türe el attılar. Bilinç düzeyi, bilinçaltı, yaradılış, evren gibi derin konularda birçok derinlikli parçaya imzalarını eklediler.

Hayranları da şarkıların sözlerinin analizlerini yapmaktan ve albümleri bir bütünlük içinde ele alıp deşifresini yapmaktan kendilerini alamadılar.

Görsel sanatlarla da oldukça ilgili olan TOOL, hem albüm kapaklarında hem de hazırladıkları görsellerle izledikleri çizginin özgünlüğünü her seferinde bir kez daha kanıtladı.

Eski bas gitaristleri Paul D’Amour ile 1992’de ve ertesi yıl sırasıyla Opiate ve Undertow albümlerinin ardından 1996 yılında gruba Grammy Ödülü’nü de getirecek parçayla aynı adı taşıyan Ænema albümü yayımlandı. Beş sene sonraysa Lateralus geldi. Aradan geçen bir başka beş senenin ardından, grubun takipçilerinin unutmakta zorlandığı 28 Nisan 2006 tarihinde, son albümleri olan 10,000 Days görücüye çıktı.

- Reklam -

O gün bugündür yeni albümleri hakkında sürekli spekülatif tarihler ortalıkta dolaştı. Nihayet geçtiğimiz ay “Fear Inoculum” adlı yeni albümlerinin çıkış tarihi 30 Ağustos olarak duyuruldu. Bu bahaneyle artık tüm müzik platformlarından da dinlemeye şerefine nail olduğumuz albüme ismini veren çıkış parçası da bugün dinleyiciyle buluştu.

Tool – Fear Inoculum

YouTube video

Albümleri, küçük parçaların bir araya gelmesiyle oluşan koca hakikat lokmalarını andıran TOOL’un bu yeni albümünü de yalnızca bu şarkı üzerinden tartmak yanlış olacaktır. Grubun geldiği nokta ile ilgili bir karara 30 Ağustos’tan önce varmak pek de mümkün olmayabilir.

Bıkmadan, tükenmeden sessiz bekleyişini azimle sürdüren tüm TOOL dinleyicilerine bu kutlu günden selam olsun!

Darısı Kralkatili Güncesi’nin son gününü ve Half-Life 3 oyununu gözleyenlerin başına…

Peki siz Tool’u yıllardır bekleyenlerden miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Ucuz Dergi Kapakları Olarak Yeniden Hayal Edilen David Bowie Şarkıları

* Henryk Górecki’nin Unutulmaz Eseri: “Kederli Şarkılar Senfonisi”

* Bilimkurgu veya Fantastik Roman Tadındaki 10 Şarkı

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for zehir zehir dedi ki:

    Her ne kadar 30 Ağustos’ta yeni albüm geleceği epeydir söylense de Maynard’a hiç güvenmediğim için albümü gerçekten dinleyene kadar inanmamaya kararlıydım. Sonra bugün öğlen bir arkadaşım yeni şarkının haberini verdi ve öğlenden beri küçük bir çocuk gibi içim kıpır kıpır. O değil heyecandan şarkıyı da dinleyemedim daha, o kadar uzun zaman olmuş ki şu an doğru zaman değilmiş gibi hissediyorum. Zaten Maynard 55’ine, Danny 58’ine gelmişken bundan sonra bir Tool albümü daha zor görürüz gibi geliyor bana, o yüzden Fear Inoculum’un mümkün olduğu kadar tadını çıkaracağım. Maynard da şarabını içip Twitter’dan Justin Bieber hayranlarını kızdırmaya devam edebilir.

  2. Avatar for zehir zehir dedi ki:

    Art arda yazmış olacağım ama, 13 yıl bekleyip de birkaç gün daha beklemek istemeyenlere sesleniyorum: Albüm malum ortamlardaki yerini aldı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ian Mckellen

Ian McKellen, Kurt Vonnegut’ın Mektubunu Okuyor: “Ruhunuzu Beslemek İçin Sanat Yapın!”

Beyaz Bir Gece

Ödüllü Kısa Film “Beyaz Bir Gece” Artık Çevrimiçi