in ,

2022 NDS Edebiyat Ödülü Kazananı Tanguy Viel Oldu

2022 NDS Edebiyat Ödülü kazananı belli oldu. Fransız yazar Tanguy Viel, “Ceza Kanunu, 353. Madde” adlı eseriyle ödüle layık bulundu.

2022 NDS Edebiyat ödülü kazananı tanguy viel
- Reklam -
- Reklam -

2022 NDS Edebiyat Ödülü kazananı açıklandı. Fransız yazar Tanguy Viel, Ceza Kanunu, 353. Madde adını taşıyan eseriyle ödülü kazanan isim oldu.

Notre Dame de Sion Lisesi ve NDS Mezunlar Derneği tarafından organize edilen NDS Edebiyat Ödülü, dönüşümlü olarak bir yıl Türkçe yazan bir Türk yazarın eserine; diğer yıl ise Fransızca yazıp eseri Türkçeye çevrilmiş Türk ya da yabancı bir yazarın eserine veriliyor.

“Suçun tanımını yeniden düşünmeye iten bir kara-roman” olarak tanımlanan Tanguy Viel imzalı Ceza Kanunu, 353. Madde, İletişim Yayınları tarafından Eylül 2020’de yayımlanmıştı. Eserin tercümesini ise Mehmet Emin Özcan üstlenmişti.

- Reklam -

2022 NDS Edebiyat Ödülü için düzenlenecek tören 2 Haziran 2022 tarihinde jüri ve yazarların da katılımı ile Fransız Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

2022 NDS Edebiyat Ödülü Kazananı Evrensel Bir Hikâyeyi Konu Alıyor

Jüri başkanlığını Tomris Alpay’ın üstlendiği seçici kurulda Yazgülü Aldoğan, Liz Behmoaras, Emel Kefeli, Arzu Öztürkmen, Mayda Saris, Zeynep Sabuncu, Özlem Yüzak, Mine Haksal ve Ebru Erbaş yer alıyor.

Jüri Başkanı Tomris Alpay, 2022 NDS Edebiyat Ödülü’nü kazanan eseri şu sözlerle anlatıyor:

“Kişisel bir dram, hayatın sillesini yemiş bir insanın açıklamaları, hukuk ,etik ve ahlak arasındaki çatışmaların ortasında bir hayat dersi; hukukun sert dili, kişinin duygusallığı yazarın mizah ağırlıklı anlatımıyla kolektif ve evrensel bir hikâyeye evrilmiştir.”

2022 NDS Edebiyat ödülü kazananı tanguy viel - ceza kanunu

- Reklam -

1973 Fransa doğumlu Tanguy Viel, 1990’ların sonlarından beri eserleriyle adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Fénéon ve Edebî Yetenek ödüllerini kazanan yazar, NDS Edebiyat Ödülü’nü de alan Ceza Kanunu, 353. Madde eseriyle daha önce RTL Okuma Büyük Ödülü ve François Mauriac Ödülü’ne değer bulunmuştu.

Bununla birlikte 2020 ve 2021 yıllarında, Koronavirüs pandemisi nedeniyle gerçekleştirilmeyen törenlerin ödülleri de 2 Haziran’da sahiplerine takdim edilecek. 2020 NDS Ödülü Marx ve Oyuncak Bebek ile Maryam Madjidi’nin; 2021 NDS Ödülü ise Vadi adlı romanıyla İnan Çetin’in olmuştu.

Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü Türkçe bir eser için 16.000 TL; çevirisi yapılan eser için yazarına 12.000 TL ve çevirmenine 4.000 TL olacak biçimde dağıtılıyor.

2022 NDS Edebiyat Ödülü kazananı hakkındaki sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sanat Magazin

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

trt netflix alternatif dijital yayin platformu

TRT: “Netflix’e Alternatif Uluslararası Bir Dijital Platform Yolda”

Johnny Depp karayip korsanları geri dönsün kampanyası

Johnny Depp’in Karayip Korsanları’na Dönmesi için Kampanya Başlatıldı: Hedef 1 Milyon İmza