in

Orhan Kemal 9. Öykü Yarışması’nı “İt Gözü” İle Deniz Tarsus Kazandı!

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından düzenlenen Orhan Kemal Öykü Yarışması’nın bu seneki kazananı, İt Gözü adlı hikâye kitabıyla Deniz Tarsus oldu.

itgozu deniz tarsus
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz GİO Ödülleri‘nde de En İyi Öykü Kitabı ödülünü kazanan “İt Gözü”ne bir büyük onur da Çukurova’dan geldi.

Halise Tekbaş, Zafer Doruk, Buket Uzuner, Mazlum Vesek ve Onur Caymaz‘dan oluşan jüri, Türkçe kullanımındaki özeni nedeniyle “İt Gözü”nü ödüle layık gördüklerini açıkladı. Edebiyatımıza ölümsüz eserler kazandıran Orhan Kemal’in daha fazla tanıtılması için düzenlenen yarışmanın ödül töreni ise 23 Aralık‘ta, Ramazanoğlu Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirilecek.

- Reklam -

Can Yayınları etiketiyle geçtiğimiz sene raflardaki yerini alan “İt Gözü”Hadım Serisi ve Şüphe Serisi. 8 hikâyeden oluşuyor. Tarsus, bu kitapla Anadolu’nun yabanıl tarafını bir kez daha keşfediyor.
“Ufuğa boydan boya uzanmış güneşin yayvan ışığı tersten yüzüne vurdukça ayrıntılar netlik kazandı. Örümcek ağı parladı önünde, sonra yaprağın damarları gölge. Nefes aldım. Ciğerlerim göğsümde genişledi. Hissediyorum. Ağacın kökleri gibi yayılın. Ben, Haşmet, bu gövdeden önce bir ağacın zamanında yaşadığımı biliyorum.”
Deniz Tarsus‘u ayrıca “Babam Bir Astronot” “Ayrıkotu” ve “Ozo Ozo Çakta” adlı kitaplarıyla hatırlıyoruz.

- Reklam -

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

blade runner 2049 banner

Blade Runner 2049 Filmi “Rated R” Olacak

7 pencere ust

Olcay Şeker İmzalı Yerli Bilimkurgu Romanı “7 Pencere” Çıktı