in

Frostpunk 2 Duyuruldu: Sevilen Hayatta Kalma Oyunu Yola Devam Ediyor

Frostpunk 2 sonunda geliyor. Hayranların uzun süredir gelecek mi diye merakla beklediği hayatta kalma oyunu devam ediyor.

Frostpunk 2 Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Şüpheleriniz doğrulandı: Frostpunk 2 sonunda geliyor. İlk oyun sonrası devamının çıkıp çıkmayacağı merak edilen oyun ile ilgili sevindirici haber, Frostpunk’ın yapımcısı 11 Bit Studios’un paylaştığı kısa duyuru videosu ile belli oldu.

İliklerine kadar buz tutmuş bir dünyada hayatta kalmak için ne kadar ileri gidebilirsiniz? 2018 yılında oyun için hazırladığımız inceleme, tam da bu cümle ile başlıyordu. Genel olarak oyunseverlerin olumlu bulduğu ve beğendiği oyun, kıyamet sonrası bir gelecekte buz tutmuş bir dünyada hayatta kalmaya çalışan insanların hikâyelerini içeriyordu. Yeni gelen ikinci oyun haberiyle birlikte neyse ki maceranın kaldığı yerden olmasa da, bir süre sonrasından devam edeceği belli oldu.

Frostpunk 2, ilk oyundan 30 yıl sonrasında geçiyor. O zamandan beri, bir tür ilerleme kaydedilmiş durumda ve toplum hayatta kalmaktan daha fazlasını yapıyor. Genişliyor. Kömür yakma, yerini önemli yeni bir kaynağa bırakıyor ve beraberinde getirdiği tüm vaatler ve tehlikelerle petrol çağı da kapıda duruyor.

- Reklam -

Dünyanın sonsuz bir kışın pençesinde olduğunu ve yine de insanlık için en büyük tehlikenin hâlâ diğer insanlar olduğunu gösteren duyuru fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Frostpunk 2 Duyuru Fragmanı | İZLE

YouTube video

Oyun için yapılan açıklamada şu cümleler yer alıyor:

“Frostpunk’ın devamında, oyuncular bir kez daha genişlemenin ve yeni güç kaynakları arayışının kaçınılmaz bir gerçek olduğu anlayacak. Ve yine, kaynağa aç bir metropolün lideri olarak oynamakla görevlendirilecek. Ancak kıyamet sonrası dünya da aynı kalmış değil. Kömür çağından sonra, petrol çıkarma endüstrisi için Frostland’ı fethetmenin, insanlıktan geriye kalanların yeni kurtuluşu olması bekleniyor.”

- Reklam -

Pcgamer’a konuşan Frostpunk 2 yardımcı yönetmeni Jakub Stokalski, oyunda umut kavramının neredeyse hiç olmadığını ve bir “kıyamet sonrasını konu alan oyun” olduğunu söyledi. Bu minvalde özellikle oyunun güllük gülistanlık olmadığını, önceki oyunun üzerine daha çok şey katarak oyunseverlere iyi bir deneyim yaşatmayı umduklarını belirtti. Devam macerasının kapsamı ve ölçeğinin, ilk oyuna göre daha büyük olduğunu fakat bunun sadece fiziksel olmadığını da sözlerine ekledi. Stokalski, “İlk oyundaki temaları korumak, ancak oradaki en büyük düşman olan insan doğasının farklı yönlerini anlatmak açısından daha geniş bir oyun yapmak istiyoruz,” dedi.

Ancak ne yazık ki oyun stüdyosu tarafından devam oyunu için bir çıkış tarihi, hatta yıl bile açıklanmış değil.

Sizler Frostpunk’ın ilk oyununu oynadınız mı? Devam edecek olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Aha, çok güzel haber. İlk oyun çok güzeldi ama bitirdiğimde bana daha çok bir demo gibi hissettirmişti. Bu temadan yürüyüp düzgün genişletebilirlerse çok güzel bir ürün ortaya çıkar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Into the Night 2. Sezon Çıkış Tarihi

Into the Night’ın 2. Sezon Çıkış Tarihi Duyuruldu: Kıyamet Sonrası Netflix Dizisi Geri Dönüyor

Paris’te Bir Kurtadam - Guy Endore

Kurtadam Edebiyatının Öncülerinden “Paris’te Bir Kurtadam” Türkçe Raflarında