in

Horizon Zero Dawn PC Platformuna Geliyor

Horizon Zero Dawn oyunu PC’ye geliyor. Playstation 4 için özel olarak hazırlanan yapım yeni platformuna kavuşmaya hazırlanıyor.

Horizon Zero Dawn Sony
- Reklam -
- Reklam -

Playstation 5 konusundaki suskunluğunu koruyan Sony, güncel oyun piyasasındaki kartları yeniden dağıtacak bir hamleyle karşımızda. 2017 yılında Playstation 4’a özel olarak piyasaya sürülen ve büyük beğeni toplayan Guerrilla Games çıkışlı Horizon Zero Dawn, bu yaz PC kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Oyun Steam mağazasındaki yerini aldı bile.

Sony şemsiyesi altında çalışmalarını sürdüren ve ismini Killzone serisi ile hafızalarımıza kazıyan Guerrilla Games oyun stüdyosu, 2017 yılında raflardaki yerini alan Horizon Zero Dawn ile bizleri oldukça sürükleyici ve merak uyandırıcı mistik bir evrene konuk etmeyi başarmıştı. İçerisinde robotların ve yıkılıp yerine yenisi kurulmuş bir dünya düzeninin yer aldığı oyun, özellikle gittikçe derinleşen senaryosu ve kendine özgü hikâyesi ile son yılların en beğenilen oyunları arasına girmeyi başarmıştı.

Bugün itibarıyla 89 Metacritic puanına sahip olan oyun, çoğu oyuncunun gözünde hikâyesi ve akıl almaz kurgusu ile unutulmaz bir yapımdı. İçerisindeki detayların hemen hepsinin bir mantığa oturtulması ve kurduğu dünya düzeninin derinliğine tezat basitliğiyle böyle bir sanat eserini tecrübe etmek, hayranları oldukça mutlu etmişti.

- Reklam -

Horizon Zero Dawn sony

Playstation Oyunu Horizon Zero Dawn Neden PC’ye Geliyor?

Playstation 4 kendisine özel oyunları ile öne çıkan bir konsol oldu. Uncharted 4, God of War, Bloodborne, Marvel’s Spider-Man, Last of Us Remastered gibi oyunlar kendi başlarına konsol aldıran oyunlar kategorilerine dahi girebilirler. Bunlar dışında yakın zamana kadar PS4’e özel olan ama daha sonra PC’ye de çıkan Nioh, NieR: Automata ve Death Stranding de bu gruba dahil edilebilirler.

- Reklam -

Peki Horizon Zero Dawn’ı diğerlerinden ayıran özelliği nedir? O da Guerrilla Games’in Sony çatısı altında faaliyet gösteren bir stüdyo oluşu. Nioh, NieR: Automata ve Death Stranding, her ne kadar ilk aşamada yalnızca PS4 için geliştirilmiş olsalar da üçüncü parti stüdyoların oyunlarıydı. Yani Sony, Guerrilla’nın oyununu PC’ye aktararak bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Bu da akla, Sony bunu yapmaya devam eder mi sorusunu getiriyor. Yanıtı Sony Stüdyoları’nın başındaki Hermen Hulst’tan alalım:
“İçimizden çıkan AAA bir Playstation oyununu PC’ye çıkaracak oluşumuz bundan sonra her oyunu PC’ye çıkaracağımız anlamına gelmemektedir. Horizon Zero Dawn ile amacımız PC oyuncularına Playstation’da neler kaçırdıklarına dair bir fikir vermek. Bununla birlikte, bu adımımızı ileri taşıyacak yeni fikirlere de açığız.”
Horizon Zero Dawn sony orta

Görebileceğiniz gibi Hulst beklendiği gibi politik bir yanıtla ne evet diyor ne de hayır. Muhtemelen bir sonraki adımı atmadan önce Horizon Zero Dawn’ın satış rakamlarını görmeyi bekleyecekler. Oradan tatminkar bir haber gelirse, diğer oyunların da önünün açılmasını bekleyebiliriz.

Sizin Sony’nin bu manevrasına ilişkin düşünceleriniz nedir? Horizon Zero Dawn’ın PC’ye çıkacak olması sizi heyecanlandırıyor mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* The Last of Us Televizyon Dizisi Oluyor!

Kaynak: Ccn

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Hadi iyisiniz yine pc kullanıcıları. Muazzam oyundur vesselam.

  2. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Benim için mükemmel bir haber oldu, pc aldığım zaman direkt alıp bitireceğim oyunlardan. Yazın filan ps4 de almak istiyorum aslında ama piyasasını hiç takip etmiyorum açıkçası. Oyun almakta sıkıntı çeker miyim ps4 ya da 5 alsam? Plus üyelik ile ucuza geldiğini duymuştum oyunların ama ne kadar ucuza? :roll_eyes: Malum iki üç oyun alınca yeni konsol parası çıkıyor.

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Kuzenin PS4’üne el koymuştum. O vesileyle oyunu ana platformunda deneme fırsatım oldu. Ana haritanın açıp, birkaç yan ve ana görev yapacak kadar oynadım.

    Aklımı kurcalayan en mühim soru, PS4 dualshockuna göre tasarlanmış oyun pcnin klavye ve fare ikilisinde nasıl bir oyun deneyimi sunacak? PCye çıksa da, oyunun keyfini çıkarabilmek için kaliteli bir kontrolcü şart olabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Douglas Adams: İlk Profesyonel Doctor Who Hayranı

Douglas Adams: İlk Profesyonel Doctor Who Hayranı

Netflix Koronavirüs

Netflix Türkiye İlk Filmini ve Yeni Dizilerini Duyurdu