in

MGM Stüdyoları’nı 8,4 Milyar Dolara Satın Alan Amazon’a Rekabet Soruşturması

Amazon, 8,4 milyar dolara satın aldığı MGM Stüdyoları nedeniyle araştırılacak. Dev şirkete Federal Ticaret Komisyonu tarafından rekabet soruşturması açıldı.

amazon mgm rekabet kurulu
- Reklam -
- Reklam -

Amazon, 8,4 milyar dolar karşılığında aldığı MGM Stüdyoları nedeniyle soruşturma konusu oldu. Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Amazon-MGM ortaklığını incelemeye aldı.

Dünyanın en büyük çevrim içi satış mağazasına sahip olan, bununla birlikte Prime Video servisi ile ülkemiz de dahil olmak üzere birçok yerde hizmet veren Amazon, büyümeye devam ediyor. Dev şirket son olarak geçen mayıs ayında, MGM Stüdyoları’nı 8,4 milyar dolara satın alarak dev bir ortaklık başlatmıştı. Sadece bu satın alma ile Prime Video servisine ekleyebileceği 5 bin 200’den fazla yeni içerik kazanmış ve kullanıcılarına 17 bin saatlik uzun süreli bir seyir imkanı sağlamıştı. Fakat söz konusu ortaklık, pek de kolay gerçekleşecek gibi durmuyor. Yani, Amazon’un MGM’i satın alması planlanandan çok daha uzun sürebilir.

Engadget’in haberine göre Amerika Federal Ticaret Komisyonu Amazon’un MGM satın alımının Sherman Antitröst Yasası’nı kötüye kullanma potansiyeli konusunda “derinlemesine” bir soruşturma başlattığını söylüyor. Yetkililer, satın almanın Amazon’un yalnızca ürettiği içeriği değil, mal ve hizmet sunmadaki nüfuzunu “yasa dışı şekilde artırma” potansiyelinden endişe duyuyor.

- Reklam -

Amazon Şirketinin MGM Stüdyoları’nı Tamamen Satın Alması 1 Yıldan Fazla Sürebilir

amazon mgm stüdyoları satın alım rekabet

Soruşturmada MGM’in Amazon’a illegal yoldan rekabet avantajları sağlayıp sağlamadığı araştırılacak. Ayrıca Amazon’un e-ticaret platformu için de ayrı bir çalışma yürütüldüğü belirtiliyor. Amazon’a odaklanan incelemede, şirketin kendi ürünlerini, kendi platformunda illegal şekilde diğerlerinden daha fazla öne çıkararak ve işletmeleri Amazon reklam servisleri almaya zorlayarak rekabet yasalarına aykırı davranışlar sergileyip sergilemediğine de bakılacak.

Federal Ticaret Komisyonu tarafından açılan soruşturma her ne kadar ciddi olsa da, bunun satın almayı iptal edecek şekilde sonuçlanacağı gibi bir çıkarım yapılmaması gerektiği de bildiriliyor.

- Reklam -

Şu an için ne MGM Stüdyoları yetkilileri ne de Amazon cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. Örnek olarak Google’ın Fitbit’i satın alması bir yıldan fazla sürdü. Haliyle Amazon da MGM’e sahip olmak için benzer bir süre beklemek zorunda kalabilir. Pek tabii bu süreler önüne büyük bir engel olmaması şartıyla düşünülebilir.

Sizler bu tür bir soruşturmanın sonucunda neler olacağını düşünüyorsunuz? Sizce dev şirkete yüklü bir miktarda para cezası uygulanır mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Engadget

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Korku Seansı 3: Katil Şeytan İncelemesi: The Conjuring Evreni

Korku Seansı 3: Katil Şeytan İncelemesi: The Conjuring Evreni Nasıl Bir Devam Filmi ile Geldi?

Justice League 2 Hareketli Çizgi Roman Olarak Motion Comic

Justice League 2 Storyboard’ları Hareketli Çizgi Roman Olarak Geliyor