in

Covid Karantinasında 1.000’den Fazla Film İzledi: “Uzak Bir Galakside ya da Denizler Altında Saatler Geçirmek Gibi”

Covid-19 karantinası sırasında işinden olan İngiliz, bir yılda 1.000’den fazla film izledi. Phil Watts adlı sinema tutkunu viral oldu.

Covid-19 karantina film izleme
- Reklam -
- Reklam -

Covid-19 karantinası esnasında düzenli işinden ayrılmak zorunda kalan Phil Watts adlı bir İngiliz, film tutkusunu tüm dünyaya gösterme şansına erişti. Watts, bir yılda 1.000’den fazla yapımı izleyince viral olmayı başardı.

Koronavirüs pandemisi 2019 yılında hayatın doğal bir parçası hâlini almaya başladı. İlk kapanmalar sırasında ise Birleşik Krallık’ın Somerset bölgesinden Phil Watts, kimi günler bazen günde yedi filme kadar çıkarak bir yılda 1.028 film izledi.

Eski bir sinema makinistinin oğlu olan Watts, söz konusu sinema olduğunda kendisini “süper geek” olarak tanımlıyor.

- Reklam -

Film maratonu yılında izlediği yapımlar arasında James Bond, Star Trek ve Fast and Furious gibi seriler de yer alıyor.

Film izleme ağlarında Not George Lucas (Bir George Lucas Değil” olarak da bilinen Watts, Kasım 2020’de izine çıkarıldığını ve Ocak 2021’de işinden kovulduğunda Yeovil yakınlarındaki Yandles ağaç işleme firmasında çalışıyordu.

Covid-19 Karantinası Sırasında 1.028 Film İzledi

2021 baharı geldiğinde artık evden çalışmaya geçmişti. Arka planda “çok fazla” film izlediğini fark etmesi ise uzun sürmedi.

Watts, not tutması gerektiğini yoksa izlediğini unuttuğunu söyledi.

“Mart ayında üç ila dört yüz arasındaydım. Belki bir yılda bin film izleyebileceğimi düşündüm.”

Covid-19 karantina film

28 Aralık 2021’de Watts, daha önce hiç izlemediği Gone With the Wind (Rüzgar Gibi Geçti) ile 1.000’inci filmini izledi.

“İş ya da farklı sebepler nedeniyle izleyemediğim bazı günler oldu. Ancak diğer günlerde sadece 70 dakika uzunluğunda olan Universal’ın canavar filmlerinden birkaçını izleyebildim. Bu yüzden iyi bir günde yaklaşık 7 film izleyebiliyordum.

“Sonlara doğru bir sürü film sığdırmaya çalışıyordum. Bu yüzden biraz zahmetli oldu ama benim için film izlemek rahatlamak için bir yol.”

- Reklam -

Sinema Tutkusu Babasından Geçti

Watts’ın sinema tutkusu ise babasından geliyordu. Babası Roger Watts, Plymouth’ta bir film makinistiydi. Watts, hatırlayabildiği ilk anısının 1970’li yıllarda babasının bir garajı sinema salonuna dönüştürmesi olduğunu kaydediyor.

Covid-19 karantina film izleme 1000

Watts ayrıca bu kadar çok film izlemenin uyku düzenini bazen alt üst ettiğini, özellikle de iyi bir korku filmi için geç saatlere kadar kaldığını kaydetti.

“Filmleri her zaman bir kaçış yolu olarak kullanırım. Bazı insanlar yürüyüşe çıkar ya da kitap okur. Benim için bir film, uzak bir galakside, denizin derinliklerinde ya da gerçek hayatta bir dramada geçen iki saattir.”

Watts, Covid-19 karantinasında oldukları için sosyal olarak büyük bir etkiye uğramadığından bahsederken sosyal medyadan yeni arkadaşlar edindiğini de aktardı.

Eşi Film Maratonlarını Kabul Etmişti

Watts, eşinin film maratonlarını olduğu gibi kabullendiğini de söyledi.

“Ben içerideyken bahçede mutluydu. Genellikle perdeler kapalıydı. Bazen içeri girerdi ve perdeleri açardı. Ben de güneş yakıyormuş gibi yaparak vampirler gibi davranırdım!

“Film zevkimiz ise oldukça farklı. Benimle izleyebileceği birkaç film bulduk ama beni filmlerle baş başa bırakmaktan mutluydu.”

Siz bu film meraklısı Bay Watts hakkında ne düşünüyorsunuz? Yılda 1.000 film iddialı bir sayı, değil mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for KorayVerakan KorayVerakan dedi ki:

    Bu abimizin yanında deve de kulak kalacak ama ben de şu sıralar 2 - 3 günde 10 küsür film izledim. Gerçek dünya ile bağlarım her an koptu kopacak gibi :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian 4. sezon

Jon Favreau Duyurdu: The Mandalorian’ın 4. Sezon Çalışmaları Şimdiden Başladı

mona lisa pastalı saldırı louvre müzesi

Mona Lisa Tablosuna ‘Pastalı’ Saldırı: Yaşlı Kadın Kılığındaki Aktivist, İnsanları “Dünya’yı Düşünmeye” Çağırdı