in

Disney, 20th Century ve Searchlight Logolarından Fox Adını Kaldırdı

Walt Disney şirketi, Fox ismini 20th Century ve Searchlight logolarından kaldırdı. Her iki şirket, geçtiğimiz yıl başlarında Disney tarafından satın alınmıştı.

20th century fox logo disney
- Reklam -
- Reklam -

Walt Disney Company, “Fox” ismini 20th Century ve Searchlight logolarından çıkardı.

Hatırlayacağınız üzere Disney geçen yıl mart ayında 20th Century Fox’u 71.3 milyar dolara satın almıştı. Anlaşma film ve televizyon stüdyolarını içeriyordu.

Disney’in 20th Century ve kardeş stüdyosu Searchlight’ın entegrasyonu ve ilgili mülkler için büyük planları var gibi görünüyor. Satın alımı sonrası düşük performans gösteren stüdyo çıkışlı yapımlar sonrası Disney yeni ve taze bir başlangıç için adımlar atmaya başladı. Daha önceden gelen bazı iddia ve tahminler doğrultusunda Disney’in bu stüdyoları kapatıp tamamen kendi içinde ilerleyeceği gibi bir durum söz konusuydu. Ancak görünen o ki yeniden markalaşma ve benzeri gibi durumlar yerine bu tarz sembolik şirket adlarıyla ilerlemenin daha mantıklı olacağına karar verilmiş.

- Reklam -

The 20th Century Fox stüdyosu, 85 yıllık yayın hayatı boyunca sinemaya çok önemli işler kazandırdı. Avatar, Titanic, Home Alone, Alien, Planet of the Apes ve Star Wars: A New Hope gibi birçok kült yapım bu stüdyo adıyla beyaz perdeye geldi.

Logolar, İsimler ve E-Posta Adresleri Değişiyor

disney fox

Variety’nin haberine göre Fox’un logolardan kaldırılması dışında logo şekli, başlık kartı ve tema aynı kalacak. Bu değişikliğe göre “20th Century Fox” adı artık “20th Century Studios” ve “Fox Searchlight” adı da “Searchlight Pictures” olarak sunulacak. Şimdilik sosyal medya hesaplarında herhangi bir isim ve logo değişikliği yapılmış değil. “20th Century Fox Television” ve “Fox 21 Television Studios” televizyon kuruluşlarının isimlerinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı ile ilgili kesin bir karara varılmamış ancak tartışmaların hâlâ sürdüğü belirtiliyor.

Bununla birlikte bir ay önce Fox Searchlight e-postalarının değişimine de başlandığı belirtildi. fox.com olarak biten e-posta adresleri searchlightpictures.com olarak değiştirilmeye başlandı.

- Reklam -

Will Ferrell ve Julia Louis-Dreyfus’un rol aldığı yaklaşan dram temalı Downhill, Searchlight Pictures logosunun yer aldığı ilk film olacak. Harrison Ford liderliğindeki macera filmi The Call of the Wild, 20th Century Studios logolu ilk yapım olarak görücüye çıkacak.

Bu değişikliği siz nasıl karşılıyorsunuz? Sizce 85 yıllık bir marka da olsa bu tarz bir değişikliğin yapılması şirket adına mantıklı bir karar mı?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Star Wars Evreninin Yeni Filmi Taika Waititi’ye Emanet Edilebilir

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars Taika Waititi

Star Wars Evreninin Yeni Filmi Taika Waititi’ye Emanet Edilebilir

Çin İmparatoru Ordu

Çin İmparatorunu, Ölümden Sonra Korumakla Görevli Ordunun Son Üyeleri Bulundu