in

Dune Filminden Keyif Kaçıran Vizyon Tarihi Güncellemesi

Denis Villeneuve’ün sinemaya uyarladığı Dune filminden hayranları üzecek bir vizyon tarihi değişikliği geldi. Frank Herbert’ün kült bilimkurgu romanını beyaz perdede görmek için biraz daha bekleyeceğiz.

Dune
- Reklam -
- Reklam -

Frank Herbert’ün Dune adlı kült bilimkurgu serisinden uyarlanan filmden üzücü haberler var. Kasım 2020’de vizyona girmesi beklenen filmin çıkış tarihi ertelendi.

Ünlü yönetmen Denis Villeneuve’ün çekeceği yeni Dune filmi gerek oyuncu kadrosu gerekse teknik kadrosuyla bizleri heyecanlandırıyor. Uyarlandığı kaynak eser ise zaten hayranların uzun zamandır sinemada layıkıyla görmek istediği bir yapıt.

Bir yandan bu filmin müziklerini yapmak için Christopher Nolan’ı reddeden Hans Zimmer, bir yandan Villeneavün romana oldukça sadık kalınacağını açıklaması derken hayranlar bu uyarlama için gün saymaya başlamıştı. Ancak tat kaçıran haber Warner Bros.’tan geldi.

- Reklam -

Dune filminin vizyon tarihi kasım ayından 18 Aralık 2020’ye ertelendi. Böylece Dune Şükran Günü vaktinden Noel öncesi bir tarihe ertelenmiş oldu. Bu tercihin yurt dışındaki etkisi nasıl olur, bilinmez. Biz sadece filmi bir an önce izlemek istiyoruz.

dune uyarlama

Frank Herbert’ün meşhur bilimkurgu serisi Dune’dan uyarlanacak yeni film, kadrosundaki Oscar Isaac, Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Stellan Skarsgard, Javier Bardem ve Josh Brolin gibi isimlerle de dikkat çekiyor.

- Reklam -

Hans Zimmer’ın müziklerin başına geçmesinin yanı sıra Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Greig Fraser (Rogue One: A Star Wars Story), üç Oscarlı kostüm tasarımcısı Jacqueline West (The Revenant, The Curious Case of Benjamin Button), dublör yönetmeni Tom Struthers(The Dark Knight üçlemesi, Inception), Oscar ödüllü özel efekt tasarımcıları Paul Lambert (First Man, Blade Runner 2049) ve Gerd Nefzer (Blade Runner 2049) gibi tecrübeli isimlerin de prodüksiyon ekibinde olduğunu hatırlatalım.

Fransız yönetmen Denis Villeneuve’ü ise Blade Runner 2049, Arrival, Sicario ve Incendies filmlerinden biliyoruz.

Dune daha öce 1984 yılında David Lynch tarafından sinemaya uyarlanmıştı. Denis Villeneuve’ün adaptasyonunun ise 2 filmden oluşması bekleniyor.

Sizin yeni Dune filmi hakkında beklentileriniz neler? Heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forumda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Deadline


Dune: İyi Bilimkurgu İyi Edebiyattır

Christopher Nolan Sinemasına Dair

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Ben eğlence endüstrisindeki her ertelemeyi olumlu karşılıyorum. İnce detaylara önem verildiği, her şeyin tam yapılmaya çalışıldığı itinasına delalet görüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix rtuk sansur

RTÜK Başkanından Netflix Açıklaması: “Eleştiriler Muhalefet Etme Alışkanlığından”

Gölgeler İçinde Rusya - H.G. Wells

H.G. Wells’in Az Bilinen Eserleri Türkçeye Geliyor: İlk Durak Rusya