in

Emma Stone, Cruella ve Joker Kıyaslamaları Hakkında Konuştu

Emma Stone, Cruella ve Joker karşılaştırmalarına yanıt verdi. Ünlü oyuncu iki filmin pek çok yönden farklı olduğunu dile getirdi.

Emma Stone Cruella Joker
- Reklam -
- Reklam -

Emma Stone, başrolünde yer aldığı Cruella ile 2019’un en dikkat çeken yapımlarından biri haline gelen Joker filmleri arasında yapılan benzetmelere yanıt verdi. Oscar ödüllü aktris, Cruella’nın Joker’dan pek çok yönden farklı olduğunu söylüyor.

101 Dalmaçyalı’nın kötü karakteri olarak tanınan Cruella de Vil, Disney tarafından kendi solo filmine kavuşuyor. Hayranları tarafından uzun süredir merakla beklenen yapımın başrolünde ise ödüllü oyuncu Emma Stone yer alıyor.

Filmin ilk fragmanın yayınlanmasından hemen sonra hayranlar, tema ve tondaki çarpıcı benzerlikler nedeniyle Todd Phillips’in yönettiği Joker filmi ile karşılaştırmalar yapmaya başladı. Fragmanın yayınlanmasından sadece saatler sonra, Twitter kullanıcıları Cruella’ya atıfta bulunmak için “Disney’in Joker’ı” terimini bile kullandılar.

- Reklam -

Batman’in ikonik düşmanı Joker, kendi solo filminde DC Genişletilmiş Evreni’nden bağımsız bir senaryo üzerinden ilerledi. Bruce Wayne’nin henüz çocuk olduğu yıllara dayanan yapımda başrolü Joaquin Phoenix canlandırdı ve üstelik bu rolüyle En iyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ve Emmy gibi ödülleri kazandı.

Emma Stone: “Keşke Joaquin Phoenix gibi olsaydım”

Emma Stone Cruella

Şimdi de Cruella’nın kendi köken hikâyesinin anlatılacağı yeni Disney filmi, gerek ton gerek konu bakımından Joker ile oldukça benzerlikler taşıyor. En azından hayranlar daha ilk fragmandan itibaren bunu söylüyor. Film esas olarak 1970’lerin Londra’sında geçecek ve Cruella’nın hevesli bir moda tasarımcısı olarak ilk yıllarını takip edecek. Ayrıca söylendiğine göre film, yoksul bir çamaşırcı olan annesi tarafından Estella adı verildiği doğumunda başlayacak.

Estella sonunda moda için bir kürküne özel ilgi geliştirecek. Daha sonra Cruella’nın sağ kolu olan Jasper (Joel Fry) ve Horace (Paul Walter Hauser), Estella’nın biçimlendirici yıllarında önemli roller oynayacaklar.

Emma Stone, Total Film’e verdiği söyleşide Cruella ve Joker’ın karşılaştırmalarına cevap verdi. Aktirs bu karşılaştırmalara gülse de, bazılarının neden benzerlikler olduğunu düşündüğünü anlayabiliyor. Üstelik Stone’un Joaquin Phoenix ile bir bağlantısı var. İkili 2015’te vizyona giren Irrational Man filminde birlikte rol aldı.

Stone, benzetmelerle ilgili şunları söyledi:

- Reklam -

“Cruella birçok yönden Joker’den çok farklı… Kendimi asla uzaktan Joaquin Phoenix ile karşılaştırmam. Keşke onun gibi olsaydım.”

Ayrıca Cruella yönetmeni Craig Gillespie de bu karşılaştırmalar hakkında konuştu ve benzerlikleri hakkında biraz daha açık davrandı.

“Cruella’nın uğraştığı, onu kötü karanlık tarafa gönderen gerçekten derin, duygusal şeyler var. Yani bu anlamda benzer olabilir ama kesinlikle kendine has bir şey. Cruella filmi karakterin daha karanlık tarafını ortaya çıkaracak. Aynı zamanda Joker’den farklı olarak eğlence ve mizahla dolu olacak.”

Yapım 28 Mayıs 2021’de sinemalarda ve Disney+ Premier Access’te yayında olacak.

Peki ya sizler böyle bir karşılaştırmayı doğru buluyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

SüngerBob Bölümü Kwarantined Krab

SüngerBob’un Koronavirüs Temalı Bölümü Yayından Kaldırıldı

Antik Maya Elçisi

Antik Maya Elçisinin Zorluklarla Dolu Yaşamı Araştırma Konusu Oldu