in ,

SüngerBob’un Koronavirüs Temalı Bölümü Yayından Kaldırıldı

SüngerBob 12. sezonundan Kwarantined Krab bölümü yayından kaldırıldı. Koronavirüs bölümünün hassasiyetlere uygun düşmediği açıklandı.

SüngerBob Bölümü Kwarantined Krab
- Reklam -
- Reklam -

2 SüngerBob bölümü yayından kaldırıldı. Nickelodeon kanalının denizler altında geçen popüler çizgi dizisi beklenmedik bir kararla karşı karşıya. Kanal, yapımın iki bölümünü “uygunsuz” bularak ekranlarından kaldırma kararı aldı. Amazon ve Paramount da bu kararı takip etti.

1999 yılından beri devam eden SpongeBob SquarePants (SüngerBob Kare Şort) dizisinin geçmiş bölümlerinden iki tanesi yayından kaldırıldı.

Habere konu olan bölümlerden ilki 12. sezonun 22. bölümü olan Kwarantined Krab (Karantinadaki Yengeç).

- Reklam -

Bir sağlık müfettişinin Yengeç Restoran’a konuk olduğu bölümde, müfettişin “deniz tarağı gribi” tespit etmesiyle işler karışıyor. Restorandakiler karantinaya alınıyor. Virüslü olduğu düşünülen bir kişi ise dışlanarak dondurucuya atılıyor.

Geçen sene Keanu Reeves’li The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (SüngerBob KarePantolon: Firarda) filmi ile gündeme gelen çizgi dizi, şu sıralar yayından kalkan pandemi bölümü ile konuşuluyor.

Koronavirüs Salgınının Bir Benzerinin İşlendiği Kwarantined Krab Bölümü SüngerBob Arşivinden Çıkartıldı

Nickelodeon kanalının sözcüsü David Bittler, ilgili bölümün Koronavirüs pandemisi sırasında ortaya çıkan hassasiyetler nedeniyle yayından kalkmasına karar verdiklerini ifade ediyor. Bölüm ilk olarak 8 Şubat 2020 tarihinde ekrana gelmişti.

SüngerBob Bölümü Kwarantined Krab

Yayından kaldırılan bir diğer bölüm ise 3. sezon 15. bölüm Mid-Life Crustacean (Orta Yaş Krizi). Kanalın sözcüsü bu bölümün 2018’den beri yayında olmadığını ifade ediyor. Mid-Life Crustacean’daki bazı ögelerin çocuklara uygun olmadığı belirtildi. İlgili bölümde SüngerBob, Patrick ve Bay Yengeç, bir kadının evine girip iç çamaşırlarını çalıyordu.

- Reklam -

SpongeBob SquarePants çizgi dizisi daha önce, şiddet yanlısı ve ırkçı söylemler taşıdığı için eleştirilerin odağı olmuştu. SüngerBob’un yaşadığı Bikini Kasabası’nın aslında ABD’nin nükleer denemeler için yerlileri göç etmeye zorladığı Bikini Atolü’ye karşılık geldiği ifade edilmiş, yapım ciddi bir şekilde tenkit edilmişti. Ancak bu eleştiriler başarılı çizgi diziyi yolundan ayırmaya yetmedi. Netflix ve Nickelodeon’un imzaladığı 200 milyon dolarlık anlaşma ile SpongeBob evreni genişlemeye devam edecek.

The Patrick Star Show - SüngerBob

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri’nde kanallar kimi yapımlarında geçmiş bölümleri listelerinden kaldırma işlemini sık yapıyor. NBCUniversal Amerikan güreşinin eski bölümlerinde ırkçı bulduğu kimi kısımları yayından kaldırılmıştı.

Peki siz yayından kalkan bölümleri izleme fırsatı bulmuş muydunuz? Kanalın bu değerlendirmesini nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars Obi-Wan Kenobi Jar Jar Binks

Star Wars Hayranlarını Rahatlatan Haber: Jar Jar Binks Obi-Wan Kenobi Dizisinde Yer Almayacak

Emma Stone Cruella Joker

Emma Stone, Cruella ve Joker Kıyaslamaları Hakkında Konuştu