in , ,

Netflix ile Geleceği Söylenen “Gorillaz” Grubu Odaklı Animasyon Filmi İptal Edildi

Gorillaz filmi iptal edildi. Netflix, hayranları tarafından uzun süredir beklenen İngiliz müzik grubu odaklı animasyon projesini rafa kaldırdı.

Gorillaz Filmi İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Gorillaz filmini iptal etme kararı aldı. Ortak yapımcı Damon Albarn, dijital yayın devinde yayınlanması planlanan ve uzun zamandır beklenen uzun metrajlı animasyon filminin resmi olarak rafa kaldırıldığını söyledi.

İngiliz alternatif rock grubu Blur’un solisti olarak ün kazanan Damon Albarn ile Jamie Hewlett, 1998 yılında müzisyenleri animasyon karakterleri ile özdeşleşen Gorillaz grubunu kurdu. Yeni müzik grubu 2001’de kendi adını taşıyan ilk albümünü yayınladı ve bu albüm ile uluslararası bir şöhrete sahip oldu. Murdoc Niccals, 2-D, Noodle ve Russell Hobbs’tan oluşan bu müzik grubu, animasyon karakterleriyle pop kültürünün bir fenomenine dönüştü ve animasyonlu müzik videoları hayranlara karakterlerin dünyasına bir bakış sunma şansı doğurdu.

İşte 20 yıldan uzun bir süredir çalışmaları devam eden grupla ilgili Kasım 2021’de Netflix için uzun metrajlı bir animasyon projesi hazırlandığı duyuruldu. O günden bu yana projeyle ilgili pek bir güncelleme paylaşılmadı. Şimdi de ne yazık ki gelen ilk önemli güncelleme, Netflix’in birçok yapımı için aldığı iptal kararı politikasından etkilendiğini gösterdi.

- Reklam -

Gorillaz Filmi İptal Haberi Grubun Ortak Yaratıcısı Damon Albarn Tarafından Duyuruldu

Gorillaz Filmi İptal Edildi

Gorillaz’ın ortak yaratıcısı Damon Albarn, Belçikalı yayın organı HUMO’ya verdiği röportaj üzerinden üzücü haberi duyurdu. Albarn, animasyon grubunun yakında çıkacak olan Cracker Island adlı albümü hakkında konuşurken şunları söyledi:

“Yeni kayıt, [ortak yaratıcı] Jamie Hewlett ve ben sık sık Los Angeles’ta bulunduğumuz için ortaya çıktı. Daha önce Gorillaz’ın uzun metrajlı bir filmi üzerinde çalışıyorduk ancak bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek.”

Verdiği cevap sonrasında filmin “kalıcı olarak askıya alınıp alınmadığı” sorulduğunda ise, Netflix’e atıfta bulunarak verdiği cevap şöyle oldu:

- Reklam -

“Evet. Filmi yapmakta olduğumuz akış platformu geri çekildi. Çok fazla içerik ürettikleri için paniğe kapılmaya başladılar ve film tekliflerini kısmaya karar verdiler. Ve onlarca yıldır klasik Hollywood pratiği olduğu gibi, birlikte çalıştığımız kişi de başka bir şirkete geçti. İşte o andan koruyucu meleğimizi kaybettik. Hollywood oldukça bölgesel bir yapıya sahip: yeni bir adam gelirse, farklı bir fikre sahip olması gerekir ve o andan itibaren her şey değişir. “

Gorillaz Filmi İptal Edildi

Albarn’ın bahsettiği koruyucu meleğin Mike Moon olduğu tahmin ediliyor. Kendisi daha önce Netflix’in yetişkin animasyonlarını denetleyen isimdi. Şu anda ise Universal Pictures’dan Illumination’ın yeni bir yan kuruluşunda çalışıyor.

Netflix’in aldığı bu yeni iptal kararı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

BBC J.K. Rowling'den Özür Diledi

BBC Kanalı Bir Ay İçinde J.K. Rowling’den İkinci Defa Özür Diledi

Succession 4. Sezon ile Final Yapabilir

Jeremy Strong, “Succession” Dizisinin 4. Sezon ile Final Yapabileceğini Düşünüyor