in

James Cameron, Üzerinde Bir Yıl Çalıştığı “Avatar 2” Senaryosundan Neden Vazgeçtiğini Açıkladı

James Cameron, yaklaşık bir yıl çalıştığı “Avatar 2” senaryosunu nasıl çöpe attığını aktardı. 13 yıllık bekleyiş sona ermeye hazırlanıyor.

James Cameron Avatar 2 senaryosu
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron, Avatar 2 için bir yıl boyunca çalıştığı ve tamamen hazırladığı bir senaryoyu çöpe attığını açıkladı.

2.85 milyar dolarlık gişe hasılatı ile sinema tarihinin en çok gelir elde eden filmi Avatar, serinin ikinci yapımı ile izleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 13 yıl sonra Avatar: The Way of Water adıyla vizyona girmeye hazırlanan yapım yine James Cameron’ın imzasını taşıyacak.

The Way of Water filminin yazarlığını da üstlenen James Cameron, ikinci film için bir yıl boyunca uğraştığı farklı bir senaryo olduğunu açıkladı. Ancak ünlü yönetmen yazdığı senaryonun bilinçaltına yeterince dokunmadığını düşünerek çöpe atma kararı almış.

- Reklam -

The New York Times’a verdiği demeçte süreçten bahseden yönetmen şunları kaydediyor:

“Ekibimle birlikte Avatar 2 senaryosunu yazmak için oturduğumda onlara, ilk filmde neyi bu kadar iyi yaptığımızı anlayana kadar başlamayacağımızı söyledim. Önce o kodu kırmalıydık.

“Sonuç ise şuydu: Her film farklı seviyelerde etki gösteriyor. Birincisi karakterler, problemler ve çözüm gibi konuları ele alan yüzey kısmı. İkinci kısım ise tema. Film ne söylemek istiyor, gibi şeyler. Ancak Avatar üçüncü seviyede etki gösterdi, o da bilinçaltıydı. Devam filmi için tamamen bitirdiğim bir senaryo yazdım. Sonra okudum ve üçüncü seviyeye gelemediğini fark ettim. İşte böyle, tekrar başladım. Bir yılımı aldı.”

James Cameron Avatar 2 senaryo yeni

Devam filminin ise neden 13 yıl gibi uzun bir süre sonra çekildiği sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Derin okyanus dalışlarına gitmiştim.”

James Cameron Devam Filmleri için Çalışmalarını Sürdürüyor

Avatar: The Way of Water setlerinden gelen görseller ise devam filminin ilkini aratmayan bir bütçeyle hazırlandığını gösteriyor. Yazar ve yönetmen Liam O’Donnell sosyal medya üzerinden ekibin çalışmalarını gözler önüne serdi.

- Reklam -

“Yakaladıkları görüntüler… 15 kamera ile sualtı performanslarını kaydediyorlar. Her bir aktörün mimiklerini kaydeden iki farklı kamera, tamamen özel efektlerle oluşturulmuş yaratıklar için sualtı referansları… Dahası gerçek çekilmiş görüntülere bu yaratıkları yerleştirmek için kullanılan infrared derinlik yakalayıcı teknikler kullanılıyor.”

Yeni filmde, ilk yapımda da yer alan Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Giovani Ribisi, Joel David Moore ve Stephen Lang bulunuyor. Aynı zamanda doğrudan bu film ile seriye katılmış yeni isimler yer alacak. Bunlar arasında Kate Winslet, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Edie Falco, CCH Pounder ve Oona Chaplin gibi yıldız oyuncular da var.

James Cameron Avatar 2 senaryo

Diğer taraftan Cameron serinin devam filmleri üzerinde de vakit kaybetmeden çalışmaya başlamış durumda. D23 Expo bünyesinde hayranları ile paylaştığına göre ünlü yönetmen dördüncü filmin hazırlıklarını üçüncü film ile birlikte yapıyor. Geçen temmuz ayında serinin dördüncü ve beşinci filmlerinin yönetmenliğini başkasına devredebileceğini söylese de, görünene göre James Cameron yönetmen koltuğundan ayrılmayacak.

Serinin ikinci filmi Avatar: Suyun Yolu, 16 Aralık 2022’de vizyona girecek.

Siz Avatar’ın devam filminden neler bekliyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alice in Borderland 2. sezon fragmanı

Alice in Borderland’ın Beklenen 2. Sezonundan İlk Fragman Paylaşıldı

sehname minyatur

Firdevsî’nin İran Efsanelerini İşleyen Destanı “Şehnâme”den Bir Kesit, Açık Artırmaya Çıkıyor