in

James Cameron, Avatar 4 ve 5 Hakkında Konuştu: “Yönetmenliği Başka Bir İsme Bırakabilirim”

James Cameron, Avatar 4 ve 5 hakkında konuştu ve filmlerin yönetmenliğini başka bir isme devretmek istediğini açıkladı.

James Cameron Avatar 4 ve 5 Filmlerini Yönetmeyebilir
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron, Avatar 4 ve 5 filmlerinin yönetmenliğini üstlenmeyebilir. Ödüllü yönetmen gişe lideri serinin devam filmleri hakkında konuştu.

2009’da vizyona giren James Cameron filmi, yönetmenin gişe rekorları kırmasını sağladı ve film yapım teknolojisinin sınırlarını zorlama konusundaki tutkusunu bir kez daha kanıtladı. Avatar’ın ses getiren başarısı, 20th Century Fox’un dört devam filmi çekmesi için yeşil ışık yakmasına yol açtı. Çıkışından 13 yıl sonra ilk devam filmi The Way of Water ise bu yılın sonlarında beyaz perdedeki yerini alacak. Ancak aradan geçen bunca süre sonrasında gelecek olan devam filminin ilki kadar başarılı olup olamayacağı şüpheleri devam ediyor.

Bu endişelere rağmen Disney ve 20th Century, Cameron’a destek çıkmaya devam etti. Yönetmen, başrolleri oynayan çocuk oyunculardan en iyi şekilde yararlanmak için Avatar 2: The Way of Water ve Avatar 3’ü aynı anda filme aldı. Serinin üçüncü filminin Aralık 2024’te vizyona girmesi planlanıyor. Fakat dördüncü ve beşinci filmin çekimlerine başlamadan önce ikinci filmin gişede nasıl bir başarı yakalayacağını görmek istiyorlar.

- Reklam -

James Cameron: “Avatar 4 ve 5 Filmini Güvendiğim Bir Yönetmene Devredebilirim”

Avatar: The Way of Water empire
Empire dergisi Avatar: The Way of Water filminden yeni bir görsel paylaştı.

Seriyi takip edenlerin hatırlayacağı üzere, devam filmleri açıklandığında tüm filmlerin James Cameron yönetmenliğinde geleceği duyurulmuştu. Ancak şimdi usta yönetmen bu ihtimalin gerçeğe dönüşmeme durumundan bahsediyor.

Empire dergisine röportaj veren Cameron, serinin geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Bu söyleşi sırasında, Avatar’ın tüm devam filmlerini yönetmeyebileceğini söyledi. Henüz hiçbir şeye karar verilmedi, ancak diğer projelere de zaman ayırmak isteyen serinin yaratıcısı, bayrağı farklı bir isme devretmeye hazır gibi görünüyor.

“Avatar filmlerinin kendileri her şeyi tüketen türden. Geliştirmekte olduğum, heyecan verici başka şeyler de var. Devam filmlerini güvendiğim bir yönetmene devretmek istiyorum. Böylece benim de ilgimi çeken başka şeyler yapabilirim. Ya da olmayabilir. Bilmiyorum.”

- Reklam -

Avatar’ın son iki filmini James Cameron dışında birinin yönetme olasılığı önemli olabilir. Film yapımcısının The Way of Water’ı bu kadar uzun süre geliştirdikten sonra biraz yorulmuş olması mümkün. Sonuç olarak Cameron her kalan filmleri de yönetecek olursa, herhangi bir gecikme olmasa bile, 70’lerin ortalarına kadar bu seriye odaklanması gerekecek. Bu da yönetmenin istediği diğer projelere ağırlık verememesine neden olabilir. Ünlü yönetmen daha önce de yıllarca geliştirdiği Alita: Battle Angel filmini sonunda yönetmesi için Robert Rodriguez’e teslim etmişti.

Avatar’ın ikinci filmi Suyun Yolu, 16 Aralık 2022 tarihinde sinemalarda olacak.

James Cameron’ın yönetmenliği başka isimlere devretme düşüncesi sizce de doğru bir karar mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Empire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    James Cameron niçin bu kadar az film çekti, onu merak ederim hep… Zannederim, herkes merak ediyor bu soruyu. Sinema dünyası, bu dâhi adamdan yeteri kadar yararlanamadı gibi geliyor bana. Çok para kazandığını biliyoruz. Paraya doymuş olduğu için mi, fazla film çekmeden onca zamanı boşa geçirdi acaba?

    Şu anda 68 yaşında kendisi. Sadece ve sadece 9 film çekmiş! Çok az değil mi?

    Yönettiği filmler şunlar (sırasıyla):

    1981 Piranha Part Two: The Spawning
    1984 The Terminator
    1986 Aliens
    1989 The Abyss
    1991 Terminator 2: Judgment Day
    1994 True Lies
    1997 Titanic
    2009 Avatar
    2022 Avatar: The Way of Water (16 Aralık 2022’de vizyona girmesi bekleniyor)

    Bunların haricinde, senaryosunu James Cameron’ın yazdığı ama başkalarının yönettiği 2 film var:

    1995 Strange Days (yönetmen: Kathryn Bigelow)
    2019 Alita: Battle Angel (yönetmen: Robert Rodriguez)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Taron Egerton Wolverine Olabilir

Taron Egerton, Wolverine’i Canlandırabilir: Ünlü Aktör, Marvel ile Görüştüğünü Doğruladı

HBO Max Türkiye Orijinal İçerikleri Başka Bahara Kaldı

HBO Max, Türkiye Orijinal Yapımlarını Durdurdu: Ülkemizde Yayına Gireceği Tarih Hakkında Söylentiler Sürüyor