in

Peri: Ağzı Olmayan Kız Filmi Ertelendi, Karara Tepki Büyüyor

Peri: Ağzı Olmayan Kız filmi salon bulamadığı için ertelendi! Can Evrenol’un post-apokaliptik türdeki yapımının salon bulamaması sinemaseverlerden tepki görüyor.

Peri: Ağzı Olmayan Kız
- Reklam -
- Reklam -

Bağımsız film sektörünün dünya genelinde çeşitli zorlukların içinde olduğu doğrudur. Ama söz konusu Türkiye olunca bu zorluklar biraz daha katmerli hale geliyor. Korku filmleriyle adından söz ettiren Can Evrenol’un son filmi Peri: Ağzı Olmayan Kız (Girl With No Mouth) ertelendi.

Baskın (2015) ve Housewife (2017) filmleriyle uluslararası film dünyasında kendisini tanıtan yönetmen can Evrenol, aynı zamanda Netflix Türkiye’nin ilk yerli dizisi olan Hakan: Muhafız’ın da yönetmen kadrosunda yer alan bir isim.

Evrenol’un post-apokaliptik bir dünyada geçen yeni filmi Peri: Ağzı Olmayan Kız, festival yolculuğu sonrasında beyaz perdeye çıkmaya hazırlanıyordu. Açıklanan vizyon tarihi ise 17 Ocak 2020’idi. Ancak film, kendisine salon bulamadığı için ertelenmek zorunda kaldı.

- Reklam -

Vizyon Bulamayan Peri: Ağzı Olmayan Kız İçin Kampanya Düzenleniyor

Ülkemizde bağımsız filmlerin salon bulamaması, az salonda ve çok kısıtlı sürelerde vizyona girmesi alışıldık bir durum. Yine de sinemaseverler duruma sessiz kalmıyor. Sosyal medyada başlayan kampanyada, filmi izlemek isteyen izleyiciler #PeriyeSalonİstiyoruz etiketi altında tepkilerini dile getiriyor.

Filmin resmi Twitter sayfasından şu duyuru paylaşıldı:

“7 Şubat’ta PERİ sinemalarda. Ama nerde? Kaç salonda? Bunu sizin talebiniz belirleyecek. Filmin size yakın bir salona gelmesini istiyorsanız, talebinizi yinelemekten başka çare yok.”

Peri’nin salon bulaması üzerine yürütülen kampanya her geçen gün artan bir katılımla büyüyor. Filmin dağıtımından TME adlı şirket sorumlu. Tepkilerin odağında ise dağıtımcı ve sinema salonları var.

Can Evrenol Peri

Peri: Ağzı Olmayan Kız’ın vizyon tarihinin bir kez daha ertelenmemesi ve vizyonda çok kısıtlı bir salonda, kısa süreliğine gösterilip perdeden kalkmaması için sinemaseverler tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

- Reklam -

Türkiye açılışını İstanbul Film Festivali’nde yapan Peri, Avrupa galasını Tallinn Black Nights Festivali’nde yaptı. !f Ulusal Yarışma Seçkisi’nde yarışan film, Kayseri Film Festivali’nden de iki ödülle dönmeyi başardı.

peri agzi olmayan kiz can evrenol 2

Cem Özüduru imzalı Perihan adlı çizgi romandan, serbest şekilde uyarlanan Peri, Can Evrenol’un üçüncü uzun metraj filmi.

Peri: Ağzı Olmayan Kız Filmi Konusu

Santraldeki patlamadan 10 yıl sonra, Büyük Dünya Savaşı devam ederken karantina altındaki bir kasabada yaşayan ve patlamadan dolayı ağızsız dünyaya gelen Peri, babası ile birlikte ormanın derinliklerinde yaşamaktadır. Peri, babasını kaybettikten sonra hayatta kalmak için mücadele vermek zorundadır Ama yalnız olmayacaktır.

Filmin oyuncuları ise şu şekilde:Elif Sevinç, Denizhan Akbaba, Özgür Civelek, Kaan Alpdayı, Sermet Yeşil, Mehmet Yılmaz Ak ve Özay Fecht.

Peri 7 Şubat 2020’de vizyonda olacak.

YouTube video

Yapımdan beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Korku Filmlerinin Emekli Oyuncularıyla Mektup Arkadaşı Olun!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for UlianaHippogrief UlianaHippogrief dedi ki:

    Ülkemizde farklı türler her anlamda pek hoş karşılanmadığı için şaşırdığım bir haber olmadı aslında fakat yine de çok üzücü bir durum. Fragmanı çok etkileyici duruyor. Umarım hak ettiği başarıyı bulur. Çoğu yerli festival filmlerinin sinemalarda yayınlanan yerli yapımlardan iyi olduğu kanaatindeyim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher - Game of Thrones

The Witcher 2. Sezonu, Game of Thrones’un Yıldız Oyuncusunu Konuk Edebilir

moff gideon baby yoda the mandalorian

The Mandalorian Dizisinde Moff Gideon’un Bebek Yoda Planı