in

Scream 5 Filmi Hazırlıkları Resmen Başlıyor

Scream 5 filmi için hazırlıklar resmen başlıyor. Yeni Çığlık filminde macera kaldığı yerden devam edecek. David Arquette de kadroda!

Scream 5 Çığlık
- Reklam -
- Reklam -

İlk olarak 1996 yılında izleyici ile buluşan Çığlık film serisine yeni bir halka ekleniyor. Scream 5 filmi için hazırlıkların resmen başladığı doğrulandı. Son gelişmeler ışığında edinilen bir başka haber ise David Arquette’in yeni Çığlık filminde Şerif Dewey Riley rolüne geri döneceği oldu.

Uzun süredir yeni bir Scream filminin olasılıklar dahilinde olduğu konuşuluyordu. Hatta oyuncular geçen aylarda devam filmine sıcak baktıklarını belirten açıklamalarda da bulunmuşlardı. Ancak serinin yaratıcısı ve yönetmeni Wes Craven’ın 2015 yılında yaşamını yitirmesi, yeni bir Çığlık filmi ihtimalini oldukça zayıflatıyordu. Görünüşe bakılırsa Hollywood dünyası için bu pek de çözülemeyecek bir sorun değil.

Son yıllarda artan “popüler film evrenlerini sıfırlayıp (reboot) yeniden başlamak” furyası ise Scream 5 filmini vurmamış gibi gözüküyor. Çünkü macera kaldığı yerden devam edecek.

- Reklam -

Scream 5, David Arquette ile Geri Dönüyor

Sonunda söylentiler doğruluk kazandı. Wes Craven’ın korku serisi geri dönüyor. İlk dört filmin tamamında görev alan David Arquette de Şerif Dewey Riley olarak karşımıza çıkacak. Yapımda yer alacak diğer oyunculara dair ise henüz resmi bir açıklama yer almıyor.

Scream 5 Çığlık David Arquette

Scream 5 çekimlerinin Kuzey Carolina’da Koronavirüs salgını sona erdikten sonra tedbirli bir şekilde başlaması bekleniyor. David Arquette yeni Çığlık filmi hakkındaki görüşlerini THR’a şu şekilde aktardı:

“Dewey’i yeniden oynayacak olmaktan, eski ve yeni Scream ailesiyle yeniden bir araya gelmekten dolayı heyecanlıyım. Scream hayatımın çok büyük bir parçasıydı. Hem serinin hayranlarını hem de Wes Craven’ın mirasını onurlandırmayı dört gözle bekliyorum.”

Scream 5 filminin konusu hakkında elimizde bir bilgi yok. Ancak Arquette’in “eski ve yeni” tanımı, eski Çığlık filmlerinde hayatta kalmayı başaran bazı karakterleri de karşımıza çıkartabileceğini işaret ediyor.

- Reklam -

Çığlık 5 filminin yönetmen koltuğunu Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett ikilisi paylaşacak. Yeni Scream’in senaryosu ise Guy Busick ve James Vanderbilt’e emanet.

Çığlık Scream Filmleri

Scream 5 filminin vizyon tarihi ne zaman sorusunu ise yanıtlamak için çok erken.

Dört filmden oluşan Çığlık serisi aynı zamanda 2015 tarihli bir de televizyon dizisine sahipti.

Peki siz Çığlık filmlerine geri dönmekten dolayı heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* 1990’ların En İyi 40 Sinema Filmi Açıklandı

Kaynak: THR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Taika Waititi Reservation Dogs

Roald Dahl İmzalı Dev Şeftali Sağlık Çalışanlarına Destek İçin Okunacak

good omens kıyamet gösterisi dizi liste

Good Omens Hakkında 10 İlginç Gerçek