in

Spike Lee, Woody Allen Yorumu İçin Özür Diledi

Spike Lee, Woody Allen’ı savunurken yaptığı açıklamalar için özür diledi. Ünlü yönetmen cinsel tacize, saldırıya veya şiddete tolerans göstermeyeceğini söyledi.

Spike Lee, Woody Allen
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü yönetmen Spike Lee, geçenlerde katıldığı bir radyo programında Woody Allen’ı savunurken söylediği bazı sözler adına sosyal medya hesabından özür metni yayınladı.

Yeni Netflix filmi Da 5 Bloods’ı tanıtmak için “In the Morning” adlı bir radyo programına katılan Spike Lee, 7 yaşındaki üvey kızına taciz suçlamalarıyla Hollywood’da tepkiyle karşılanan yönetmen Woody Allen’ı savunan bazı cümleler sarf etmişti.

Amerikan Radyo Kanalı WOR’a konuşan Spike Lee şunları söylemişti:
“Woody Allen’ın harika bir yönetmen olduğunu ve bu tür ithamlarla suçlanan ve dışlanan kişinin sadece Woody olmadığını söylemek isterim. Ve bir kez daha geriye dönüp baktığımızda, birini hiç var olmamış gibi silineceğini düşünebilir miyim bilmiyorum.

- Reklam -

“Woody benim arkadaşım ve New York Knicks taraftarı. Onun şimdilerde içinden geçtiği durumu anlayabiliyorum.”

Spike Lee: “Kelimelerim Yanlıştı”

Spike Lee, Woody Allen
Spike Lee

Ardından Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Lee, “sözlerinin yanlış olduğunu” söyleyerek özür diledi.

https://twitter.com/SpikeLeeJoint/status/1271913863529639936
“Çok özür dilerim. Kelimelerim YANLIŞ. Cinsel tacize, saldırıya veya şiddete tolerans vermem ve tolerans göstermem. Bazı davranışlar tedavi edilemeyen gerçek hasara neden olur ve bu tür yaklaşımlar küçümsenemez. – İçtenlikle, Spike Lee.”
Woody Allen, 1992’de yedi yaşındaki evlatlık kızı Dylan Farrow’u taciz ettiği iddialarının ortaya çıkmasından bu yana Hollywood’da tartışmalı bir figür oldu. Pek tabii ünlü yönetmen bu iddiaları reddetti ve herhangi bir suçla itham edilmedi. Üstelik 90’lı yıllarda bu konuyla ilgili birçok polis soruşturmasına tabi tutuldu fakat dava açılmadı. Ancak yine de sektörde kendisine karşı büyük bir öfke oluştu. Yayıncısı geçen yıl yayınlanacak olan “Apropos of Nothing” adlı kitabının basmayacağını açıkladı. Bu yıl farklı bir yayıncıyla anlaşan yönetmenin kitabı çıkışına bir ay kala yine iptal edildi.

spike lee

- Reklam -

Oscar’lı yönetmen, filminin dağıtım hakları ve yeni film anlaşmaları iptal edilen Amazon’la da davalık olmuştu.

Spike Lee’nin özrü hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce özründe samimi mi yoksa Allen gibi topa tutulacağını fark edip, tam da film çıkmışken böyle bir konuda ısrarcı olmak istemedi mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Boney M. – Belfast Şarkı İncelemesi: Olası Anlamı ve Hikâyesi

Kaynaklar: Comic Book, Variety, Indie Wire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1984.4 - Philip Kerr

1984.4: Philip Kerr Alternatif Bir Distopya ile Geliyor

Sivas Gizemli Yer Altı Şehri Tünel

Sivas’ta Olası Yer Altı Şehrine İnen Gizemli Bir Tünel Bulundu