in

Yeni Stephen King Uyarlaması: The Boogeyman Filmi Geliyor

The Boogeyman filmi geliyor. Stephen King imzalı korku öyküsü, sinemaya uyarlanmaya hazırlanıyor.

The Boogeyman: Yeni Stephen King Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

The Boogeyman filmi geliyor. Bir Stephen King uyarlaması daha ufukta gözüktü. Korku edebiyatının ünlü yazarı, 1978 tarihli Night Shift kitabında yer alan öyküsü ile bir kez daha sinema dünyasına konuk olacak. Hulu ve 20th Century Studios tarafından hazırlanacak yapımın yönetmenliğini Rob Savage üstlenecek.

1978 yılında yayımlanan Night Shift kitabı, içerisinde 20 farklı korku öyküsü içeriyor. Dilimize Hayaletin Garip Huyları adıyla kazandırılan eserdeki pek çok hikâye daha önce çeşitli sinema uyarlamalarına konu oldu. Bugünkü haberimizde yer alan The Boogeyman öyküsü ise bunlardan birisi değil. Kitaptaki Türkçe adı Umacı olan öykü, daha önce Kral’ın Dollar Baby projesi kapsamında kısa film formatında ve oyun olarak uyarlanmıştı. Ancak Savage’ın projesi, uzun metrajlı ilk adaptasyon olacak.

Filmin senaryosu Black Swan ve The Skeleton Twins ile tanınan Mark Heyman’a emanet edildi. Scott Beck ve Bryan Woods (A Quiet Place) ve Akela Cooper (Malignant, The 100, Grimm) da senarist ekibinde yer alıyor.

- Reklam -

Yapımcı koltuğunda Shawn Levy’nin (Stranher Things) yapım şirketi 21 Laps’ten Dan Levine ve Dan Cohen var.

The Boogeyman Filmi Orijinal Stephen King Öyküsünden Farklı Bir Yol İzleyecek

The Boogeyman, psikiyatristine çocuklarının bir öcü (umacı) tarafından nasıl öldürüldüğünü anlatan bir adamın öyküsünü konu alıyor. Ancak yeni uyarlama, orijinalden biraz farklı bir yol izleyecek gibi görünüyor. Filmin yayınlanan resmi özeti şu şekilde:

“Annelerinin trajik ölümünün etkisini yaşamaya devam eden bir genç kız ve onun küçük erkek kardeşi, evlerinde sadist bir varlıkla mücadele ediyor. Aynı zamanda çok geç olmadan yaşlı babalarının dikkatini çekmeye çalışıyorlar.”

the boogeyman film stephen king

- Reklam -

Ön hazırlık süreci devam eden The Boogeyman’ın yönetmenliği ise Host, Dawn of the Dead, Act ve Strings ile bilinen Rob Savage imzasını taşıyacak.

Filmin çekimlerinin 2022 yılının ilk aylarında başlanması bekleniyor. Oyuncu kadrosu hakkındaki ilk haberler ise yakında ortaya çıkmaya başlayacak. Öte yandan The Boogeyman çıkış tarihi için şimdilik bir açıklama yapılmadı. Yapım, Disney’in sahibi olduğu Hulu adlı dijital yayın platformunda gösterilecek.

Daha önce Night Shift kitabından uyarlanan öyküler şu şekilde: Children of the Corn, Graveyard Shift, Maximum Overdrive, Trucks, Cat’s Eye, The Mangler, Sometimes They Come Back, Battleground ve Chapelwaite.

Siz yeni bir Stephen King uyarlaması için heyecanlı mısınız? Yapımdan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for barissargin barissargin dedi ki:

    Orijinalini bayağı değiştirmeleri lazım uzun metraj çıkarmak için bence. Bakalım nasıl bir film gelecek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Morbius Yorumları Jared Leto Sony Marvel

Morbius Fragmanı: Jared Leto’lu Sony ve Marvel Filmi Yolda

Chris Pratt Garfield

Chris Pratt, Ünlü Animasyon Karakteri Garfield’ı Seslendirecek