in

Jim Carrey, Yeni Bir The Truman Show Filmi İstiyor

Jim Carrey olası The Truman Show 2 filminin daha karanlık ve depresif olacağını düşünüyor. Devam filmi kararı ise henüz kesinleşmiş değil.

Jim Carrey - The Truman Show 2
- Reklam -
- Reklam -

Sonic the Hedgehog filminde Dr. Robotnik karakteriyle karşımıza çıkmaya hazırlanan Jim Carrey, son zamanlarda filmin tanıtım faaliyetleri adına röportajlar vermeyi sürdürüyor. Bu söyleşiler esnasında eski yapımlar hakkında da konuşan yıldız, The Truman Show için kendi heyecan veren açıklamalarda bulundu.

Carrey, yer aldığı yapımlar arasında modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlanması en muhtemel filmin The Truman Show olduğunu söyledi. Hatta Carrey’nin bu potansiyel devam filmi için bir fikri bile var.

Jim Carrey - The Truman Show

- Reklam -

Collider’a konuşan aktöre 90’larda yapılan filmlerinden ilk olarak hangisinin günümüzde yeniden çekilmesinin daha mümkün olduğu soruldu. Kendisi de cevap olarak The Truman Show diyerek, bu yanıtın sebebini şöyle açıkladı:

“Günümüzü düşününce Truman Show aslında az bile kalıyor. Bilirsiniz, o zamanlarda oldukça büyük bir fikirdi bu ama şimdi herkesin abone olunan bir kanalı var ve herkes kendi küçük Truman Show dünyasına sahip. Yani burada ele alınması gereken bir konu var.”

Yönetmenliğini Peter Weir’in yaptığı The Truman Show, 1998 yılında vizyona girmişti. Carrey filmde Truman Burbank adlı karakteri oynuyordu. Burbank her dakikası bir Reality Show olan Truman Show adlı program için kayıt altına alınıyor ve sonra da dünyanın dört bir yanındaki insanlara izletiliyordu. Truman ise içinde büyüdüğü bu dünyanın, arkadaşlarından başlayarak işine, ilişkilerine kadar her şeyin tamamen sahte olduğunun farkında bile değildi. Aslında hepsi metne dayalıydı ve senaryodan ibaretti. Truman yaşadığı bu dünyanın sahte olduğunu anladıktan sonra dehşete kapıldı ve yaşadığı o hayatı terk etmek istedi.

Jim Carrey, The Truman Show’daki Duvarın Ötesine Karakteri Nelerin Beklediğini de Açıkladı

The Truman Show’u 1998 yılından beri hatırlayan çoğu izleyici gibi Jim Carrey de film bittikten sonra karakterine ne olduğu hakkında oldukça meraklı görünüyor. O zamanlar Reality Show’lar günümüzdeki kadar popüler değillerdi ancak birkaç yıl sonra internet ve telefonlarla birlikte dünya değişmeye başlamıştı bile.

the truman show 2 jim carrey yorum

Bu durum herkesin Truman Show’daki gibi kendi hayatlarını yayınlamasına ve Youtube, Facebook gibi platformlarda kendi Reality Show’larını yapmasına neden olmuştu. Bu olanlar Truman Show’un eğer bugün çekilseydi nasıl olabileceği hakkındaki dinamiklerini de değiştiriyor. Jim Carrey’ye göre karakteri Truman’ı kendi Reality Show’unu terk ettikten sonra pek iyi şeyler beklemiyor.

- Reklam -

“Truman o duvardan çıkıp gittikten sonra ona ne olduğunu sık sık düşündüm ve bunu insanlar da bana sordular. Basitçe söylemek gerekirse onun duvarın öbür tarafında da yalnız olduğunu anlamam biraz sürdü çünkü o dışarı çıkarken aslında herkes içeri girmişti. Hepsi de dört bir yanı kameralarla çevrili bir kürenin içinde yaşamak istiyorlardı.”

Klasik filmleri olduğu gibi bırakmak çoğu zaman en iyisi olsa da, The Truman Show için yeni bir bakış açısı nasıl olurdu, insan merak etmeden duramıyor. The Truman Show 2filmi için henüz resmileşmiş bir haber yok.

Jim Carrey - The Truman Show

Bu sırada daha fazla Jim Carrey izlemek isteyenlerin 14 Şubat 2020’de vizyona girecek Sonic the Hedgehog filminde Dr. Robotnik olarak şarımıza çıkacağını hatırlatalım.

Peki sizler bu konu üzerine ne düşünüyorsunuz? Eğer Truman Show günümüzde çekilseydi ne gibi farklılıklar olurdu? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Korku Filmlerinin Emekli Oyuncularıyla Mektup Arkadaşı Olun!

Kaynak: Movie Web

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bu olur. Çeksinler… :star_struck:

  2. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Harika olur. Ben ilk filmi sanırım 2000 yılında izlemiştim. Genel nüfus sayımı için sokağa çıkma yasağı vardı. Tüm gün film izlemiştik :joy:

  3. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Ya Maske de istesin nolurrr :grin:

  4. Avatar for Nymphadora Nymphadora dedi ki:

    Açıkçası çekilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Filmin devamını seyircinin hayal gücüne bırakılması gerekiyor.

  5. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    :smiley: @Artorias Harika bir anı gerçekten. Hehe.
    Yorumlarınızın hepsine katılıyorum aslında, gerçekten yaratıcı bir şekilde olacaksa çekilmesini isterdim filmin. Özellikle Jim Carrey’nin söyledikleri çok içime dokundu. Dışarıda da özgür olamayacaktı belki günümüzde olsaydı. Acı dolu bir yaşamı olurdu gerçekten.
    Diğer yandan da eğer kötü bir film yapılıp da mahvedilecekse hiç yapılmasın daha iyi.

    @frht45 Maske’yi ben de çok isterdim. En sevdiğim filmlerden birisidir. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Middlemarch

Middlemarch: İngiliz Edebiyatının Başyapıtı Tek Ciltte Toplandı

Star Wars Kadınları

Star Wars Yapımlarının Geleceği Kadın Yönetmenlere Emanet