in

VOIR: David Fincher İmzalı Belgesel Dizisi Netflix’e Geliyor

VOIR adlı belgesel dizisi duyuruldu. David Fincher imzalı yeni Netflix yapımı, sinema tutkusu üzerine bir keşif olacak.

VOIR David Fincher
- Reklam -
- Reklam -

David Fincher, VOIR adlı belgesel dizisi ile geliyor. Netflix üzerinden yayınlanacak yapım, sinema tutkusu üzerine bir keşif olacak.

Hayranlar David Fincher ve Netflix ismini yan yana görünce her ne kadar Mindhunter 3. sezonu bekliyor olsalar da, sevilen dizinin geleceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak pek tabii dev şirket ve ünlü yönetmen arasında yapılan anlaşma sadece Mindhunter üzerine değil. Yeni yapılan bir duyuru ile Netflix, David Fincher’ın ellerinden çıkan bir sonraki ortak projelerini açıkladı: Sinema tutkusu hakkında görsel denemelerden oluşan bir koleksiyon niteliğindeki VOIR.

Tanıtımı her ne kadar bu şekilde yapılsa da, dizinin bir bölümü üzerinde çalışan yazar ve film eleştirmeni Drew McWeeny’ye göre VOIR, filmlerin farklı yönleri hakkında bağımsız keşifler sunacak.

- Reklam -

David Fincher ve Deadpool’dan tanınan Tim Miller’ın animasyon bilimkurgu dizisi Love, Death & Robots’a çok benzeyen VOIR, 10 ila 30 dakika arasında değişecek bölümlerden oluşacak. Dizi ayrıca son zamanlardaki kült korku filmi The Empty Man’in yönetmeni David Prior tarafından ortaklaşa oluşturuldu. YouTube dizisi Every Frame a Painting’in arkasındaki ikili olan Tony Zhou ve Taylor Ramos da yönetmenler arasında yer alıyor.

Netflix’in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda kısa bir tanıtım videosu da bulunuyor. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

VOIR Tanıtım Fragmanı | İZLE

VOIR adlı belgesel dizisi ilk olarak 13 Kasım 2021 tarihinde Los Angeles’daki AFI Fest’te prömiyer yapacak. Ancak Netflix’e ne zaman geleceği henüz paylaşılmış değil. Yapılan paylaşımda, belgesel dizisinin çok yakında yayın hizmetinde yer alacağı belirtiliyor.

Özellikle Fight Club, Se7en, Zodiac, Gone Girl ve The Girl With The Dragon Tattoo gibi yapımlarla tanınan David Fincher, son olarak Mank filmi ile izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Eleştirmenlerce beğeni toplayan Netflix filmi, yönetmene ayrıca En İyi Sinematografi ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı dallarında iki Oscar ödülü de kazandırmıştı. Fincher’ın Netflix’le bir diğer ortak girişimi olan Love, Death & Robots’un 2. sezonu da geçen mayıs ayında platform kütüphanesindeki yerini almıştı.

David Fincher’ın başında bulunduğu yeni bir projeyi izleyecek olmak sizleri de heyecanlandırıyor mu? Yönetmenin vizyonunu beğeniyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Engadget

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

En Çok Kitap Okuyan Ülkeler

Dünyanın En Çok Kitap Okuyan Ülkeleri Açıklandı: Türkiye İlk 10’da Yer Alamadı

Kral Kaybederse Dizisi Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ

Kral Kaybederse Dizisi Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’u Yeniden Bir Araya Getirebilir