in

Yaşar Kemal Efsanesi Vizyonda!

2015 yılında kaybettiğimiz ve gidişine hala alışamadığımız büyük yazar Yaşar Kemal’in hayatını anlatan belgesel “Yaşar Kemal Efsanesi” vizyonda.

Yaşar Kemal Efsanesi
- Reklam -
- Reklam -

Usta yazarın kendi ağzından ve dostları tarafından anlatıldığı Yaşar Kemal Efsanesi‘nin yönetmenliğini aynı zamanda belgeselin senaryosunu da kaleme alan Aydın Orak üstlendi.

Doğumundan ölümüne kadar tüm hayatının ele alındığı yapımda arşiv görüntüleri, ses kayıtları yer alıyor. Yaşar Kemal’in kendi ağzından ve dostlarının anlatımlarıyla usta yazar hakkında bilinmeyen birçok şey gün yüzüne çıkıyor. Halil Ergün’ün seslendirdiği belgeselde Ara Güler, Zülfü Livaneli, Orhan Pamuk gibi isimler de Yaşar Kemal’i anlatıyor.

Türkiye edebiyat tarihinin en önemli isimlerinden Yaşar Kemal’in hayatını anlatan belgeseli bugün sinemalarda. Çok fazla salonda yayın şansı bulamasa da, fırsatı olanların izlemelerini tavsiye ediyoruz.

- Reklam -
- Reklam -

“Bizi düşünmeye alıştırmamışlar. Üstelik de düşünmeyelim diye ellerinden geleni yapmışlar. Allah beterin beterinden saklasın derler, bir de düşünenleri, gelin şuna düşünenleri demeyelim, düşünmeye çabalayanları hep öldürmüşler. “

YouTube video

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Patrick Rothfuss kralkatili telaffuzlari

Patrick Rothfuss’un Kralkatili Güncesi Serisi’nde Hangi İsim, Nasıl Telaffuz Ediliyor?

imparatorlugun cokusu ust

John Scalzi’den “İmparatorluğun Çöküşü” Yakında Türkçe