in ,

Ünlü Bulmaca Wordle’a Yeni Alternatif: Evlerin Satış Fiyatını Tahmin Etmenizi İsteyen “Housle” Oyunu Çıktı

Housle oyunu kullanıma açıldı. Wordle benzeri yeni internet bulmacası, oyuncularından evlerin satış fiyatlarını tahmin etmelerini istiyor.

Housle Wordle Benzeri Oyun
- Reklam -
- Reklam -

Housle oyunu, kullanıcılarını emlak piyasasının iç yüzüne davet ediyor. Son dönemlerin popüler oyunu Wordle ile benzer mantığa sahip olan yapım, şimdiden binlerce oyuncuya ulaştı bile.

2022 yılında dijital dünyanın en popüler çevrimiçi bulmaca oyunu Wordle olmuştu. Josh Wardle tarafından yaratılan oyun, The New York Times’a yedi rakamlı bir fiyata satılırken, Times’ın mobil bulmacalara ağırlık vereceği de kaydedilmişti.

O tarihten beri Wordle benzeri birçok oyun piyasaya sürülüyor. Müzik odaklı Heardle ve film tahmin etme oyunu Framed bunlardan bazıları.

- Reklam -

Şimdi ise aynı temel mantığa sahip yeni bir mobil bulmaca oyunu var: Housle.

İlk Günlerinde Binlerce Kullanıcı Ağırlayan Wordle Benzeri Yeni Oyun “Housle” Yayında

Emlak piyasasını takip edenlere hitap eden oyun, oyunculardan evlerin fiyatlarını tahmin etmelerini istiyor. Housle, yayına girdiği ilk birkaç günün ardından binlerce kullanıcıya erişmeyi başardı.

Oyun, bulmacayı çözmek isteyenlere Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa çıkarılmış evlerin fiyatını bulmaları için toplamda 6 deneme hakkı sunuyor. Oyunculara tahmin etmeleri için evin bir fotoğrafı sunuluyor. Her yanlış cevapta evin konumu, metrekaresi veya yatak odası ve banyo sayısı gibi ipuçları sunuluyor. Ayrıca oyunculara tahminlerinin çok ya da az olduğu da söyleniyor.

Housle Wordle

Yeni bulmaca oyunu Los Angeles merkezli realite TV programı yapımcısı Doug Weitzbuch tarafından geliştirildi. İlhamını ise Buy My House’taki deneyimlerden aldı. Weitzbuch yalnızca hevesli bir Wordle oyuncusu değil, aynı zamanda bir emlak komisyoncusu ile evli.

Oyunun geliştiricisi geçen günlerde Insider’a yaptığı açıklamada, “Bir gün aklıma ikisini de birleştirme fikri geldi,” ifadesini kullandı.

- Reklam -

Weitzbuch, ABD’nin dört bir yanında satışa çıkarılmış evleri inceledikten sonra günün evini seçiyor. Örneğin geçen cuma için seçilen ev, Kaliforniya, Laguna Niguel’deki 48,8 milyon dolarlık bir yapıydı.

Oyun ilk üç gününde 45 binden fazla kullanıcıyı ağırlarken oyunun mobil uygulaması da bugünlerde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

Housle

Oyuna erişim sağlamak ve Housle’ı ücretsiz bir şekilde oynamak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Siz bu oyunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı ve bizleri Google Haberler üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 BAFTA Adayları

Oscar Öncesi Son Viraj: 2023 BAFTA Adayları Belli Oldu

Power Rangers Ekibi 30 Yıl Sonra Özel Bölüm ile Dönüyor

Orijinal Power Rangers Ekibi 30 Yıl Sonra Nostaljik Bir Özel Bölümde Bir Araya Geliyor