in

Kızılay’dan Kritik Uyarı: “Kan Bağışı Günlere Yayılmalı”

Kızılay, Kahramanmaraş’taki deprem sonrasında kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları uyardı.

Kızılay Deprem Kan Bağışı
- Reklam -
- Reklam -

Kızılay, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında kritik bir açıklamada bulundu. Kanın uzun süre saklanmasının mümkün olmadığını belirten kuruluş, bağışların günlere yayılması konusundaki gerekliliği işaret etti.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, korkunç gerçeği bir kez daha hatırlattı. Gün içinde şiddetli artçılar sürekli olarak meydana gelirken saat 13.24’te bu defa Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir başka deprem daha yaşandı.

Doğu Anadolu bölgesinde gerçekleşen depremde Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri ciddi şekilde etkilendi.

- Reklam -

Türkiye çapında birçok yardım organizasyonu düzenlenirken her felakette olduğu gibi en büyük ihtiyaç kan konusunda yaşandı.

Kızılay Deprem Kan Bağışı Uyarısı

Kızılay, Deprem Sonrasında Destek Vermek İsteyenleri Uyardı

Türk Kızılay da afet yerindeki ihtiyaçları karşılamak üzere harekete geçti. Kuruluş, saat 17.18’de sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada destek vermek isteyen vatandaşlara çağrıda bulundu.

Bağış yapmak isteyen kişilere seslenen kuruluş, kanın uzun süre saklanamayacağını hatırlatırken kan bağışlarının önümüzdeki günlere yayılması gerektiğini kaydetti.

Kan bağışları ile ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Vatandaşlarımız,

- Reklam -

“Kan uzun süre saklanamayan bir tedavi aracıdır. Bugün kan bağışına koşan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyor, kan bağışının önümüzdeki günlere yayılmasının stok ve test süreçleri açısından daha uygun olacağını hatırlatıyoruz.”

Kızılay Deprem Kan Bağışı Uyarısı

10 Bin Kişi Kan Bağışında Bulundu

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da sosyal medya hesabından 10 bin ünite kan bağışlandığını belirtirken günlük işlem limitlerinin 20 bin ünite olduğunu hatırlattı. Kınık ardından şu ifadeleri kullandı:

“Yanlış anlaşılmasın diye tekrarlıyorum, 10.000 ünite bağış geldi, bugün 10.000 ünite daha alabiliriz, yani bağışa devam.
Güvenli kan transfüzyonu için tamamı testlerden geçecek ve komponentlerine ayrılacak, dolayısı ile günlük limit olması doğal.
Bağışa devam ediyoruz.”

Anadolu Ajansı da kan verme noktalarında yoğunluk yaşandığını gündeme taşımıştı.

Öte yandan etkin bir yardım seferberliği için maddi destekte bulunmak isteyen kişilerin de DEPREM yazıp 2868’e SMS göndererek 15 TL’lik bağışta bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Depremin ardından internette yayılan gerçek dışı bilgilerden sakınmak için ipuçları veren rehber yazımıza buradan, Google’ın haritalar servisinde yayına giren deprem bölgesindeki güvenli yerler listesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Doğru yaptılar. Bunu öğle saatlerinde duyurmuşlardı. Ben Cuma gibi bağışlayacağım

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deprem Yanlis Haber Ipucu

Depremin Ardından İnternette Yayılan Gerçek Dışı Bilgilerden Korunma Yolları | REHBER

Ahbap ve Kızılay Dijital Destek Kartları Satışa Sunuldu

Deprem Bölgelerine Yardım için Ahbap ve Kızılay’ın “Dijital Destek Kartları” Satışa Sunuldu