in

“Godzilla Yumurtası mı, UFO mu, Yoksa Casus Balon mu?” Sahilde Bulunan Gizemli Küre Japonya’yı Karıştırdı

Japonya’da kıyıya vuran büyük bir metal küre, yerel halkı şaşkına çevirdi. Spekülasyonlar arasında Godzilla yumurtasından UFO’ya dek sayısız seçenek sıralandı.

Japonya Sahili Gizemli Cisim
- Reklam -
- Reklam -

Japonya’nın Hamamatsu şehrinde kıyıya vuran dev demir küre yerel halkı endişelendirdi. Harekete geçen yetkililer, henüz cismin ne olduğunu belirleyemedi. Bazı Japonlar küreyi “Godzilla’nın yumurtası” olarak tanımlarken kimileri de cismin uzaydan gelmiş olabileceğini belirtti.

Yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmezken polis ve bomba imha ekipleriyle birlikte soruşturma başlatılmış durumda. Gelen ilk bilgiler, metal kürenin içinin boş olduğu ve herhangi bir tehdit içermediği. Birçoğu cismin yalnızca bir şamandıra olabileceğini ifade ediyor.

Kıyı kenti Hamamatsu’da sahile vuran buluntu, yerel halkı büyülerken cismin ne olduğuna dair teoriler arasında Godzilla yumurtası, UFO ve şamandıra gibi çeşitli ihtimallere yer verildi.

- Reklam -

Japon yayıncı NHK paylaştığı videoda Enshuhama Plajı’nda yaklaşık 1,5 metre genişliğindeki paslı, metal küreye bakan iki yetkilinin görüntülerine yer verdi.

YouTube video

(Videoyu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Japonya Sahillerine Vuran Cismin Çin Casus Balonu Olduğu İddiaları Yalanlandı

Yerel halk, kıyıdaki olağandışı cismi fark ettikten sonra polise haber verdi. Yetkililer bölgeyi kordon altına aldı ve nesnenin güvenli olduğunu doğrulamak adına bazı taramalar gerçekleştirdi.

O sırada sahilde bulunan bir koşucu yerel basına verdiği demeçte, top bir süredir orada olduğu için kargaşaya şaşırdığını söylerken, “Onu itmeye çalıştım ama yerinden kıpırdamadı,” ifadesini kullandı. Yerel yetkililer ise cismin yakında yerinden kaldırılacağını açıkladı.

Japonya Sahili Gizemli Cisim UFO

- Reklam -

Normal şartlar altında bu tip bulgular çok da fazla şüphe uyandırmayabiliyor. Ancak son dönemlerde ABD semalarında görülen bazı tanımlanamayan cisimler, kamuoyunu bu tarz durumlara karşı daha duyarlı ve tedirgin hâle getirdi. ABD’nin bu ayın başında şüpheli bir Çin casus balonunu Hava Kuvvetleri aracılığıyla düşürmesiyle dünya çapında genel bir gerginlik oluşmuştu.

Japonya, geçen çarşamba günü Çin’e, 2019’dan bu yana göklerinde en az üç defa tespit edilen şüpheli gözetleme balonları konusundaki endişelerini dile getirmişti. Pekin ise bu casusluk iddialarını kesin bir dille reddetti.

Japonya Sahili Gizemli Nesne

İki ülkenin savunma bakanları, son dört yılın ilk üst düzey ikili güvenlik diyaloğunda bir araya geldiler. Bununla beraber her iki taraf da bu baharda bir acil iletişim hattı kurmak için çalışmayı kabul etti.

Sizin Japonya’daki bu olaya dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden daha sıkı takip edebilirsiniz.

Kaynak: BBC

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Şuan beynimde beliren ikili sözcük grubunu söylemek isterdim ama bu elit ortam izin vermiyor maalesef,%90 tahmin edebilirsiniz :joy: :sweat_smile:

  2. Avatar for Kubilay_Gunay Kubilay_Gunay dedi ki:

    Twitter’da şunu gördüm mantıklı geldi.

    Fakat şu imiş!

    İskoç Deniz Bilimleri Derneği’nden bir oşinograf olan Profesör Mark Inall, bunun ne olduğunu “hemen” bildiğini söyledi. BBC’ye konuşan Inall, “Bu çok tanıdık, aletleri okyanusta yüzer durumda tutmak için bunları kullanıyoruz" dedi. Profesör Inall, şamandıraların, şiddetli fırtınalarda ya da büyük bir balıkçı teknesi etkisiyle zincirlerinden kurtulabileceğini söyledi.

    Kaynak: Mynet

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steelstriker: Çelik Savaşçı - Marie Lu

Marie Lu’nun Distopik Serisi Skyhunter’ın Devam Kitabı “Steelstriker: Çelik Savaşçı” Türkçede

James Webb Uzay Teleskobu 6 Yeni Galaksi Keşfetti

James Webb Uzay Teleskobu, Evren Hakkındaki Kritik Bir Bilgiyi ‘Yalanlayan’ 6 Yeni Galaksi Keşfetti