in

Marie Lu’nun Distopik Serisi Skyhunter’ın Devam Kitabı “Steelstriker: Çelik Savaşçı” Türkçede

Marie Lu imzalı “Steelstriker: Çelik Savaşçı” Türkçedeki yerini alıyor. Skyhunter’ın devamı niteliğindeki roman, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Steelstriker: Çelik Savaşçı - Marie Lu
- Reklam -
- Reklam -

Steelstriker: Çelik Savaşçı Türkçe raflarındaki yerini aldı. Marie Lu imzalı eser, Skyhunter: Bir Savaş Makinesi macerasının devamı olarak yine Epsilon Yayınevi etiketiyle okurların karşısına çıkıyor.

Asıl adı Xiwei Lu olan Marie Lu, 1984 yılında Çin-Jiangsu eyaletinin kuzeyindeki eski bir şehir olan Wuxi’de doğdu. Çin-Amerikalı yazar, özellikle genç yetişkin türündeki kitapları ile tanınıyor. Bugüne dek Warcross ve Wildcard gibi militarize bir gelecekte geçen romanları ile dünya çapında adını duyurdu. Ancak aynı zamanda çizgi roman sektörüne de hâkim olan isim Marvel ve DC için çizgi romanlar üretti.

Steelstriker: Çelik Savaşçı aynı zamanda yazarın şimdilik kaleme almış olduğu son serisi Skyhunter’ın da final kitabı olarak okurların karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Orijinal adı Skyhunter II: Steelstriker olan ve Eylül 2021’de yayımlanan kitabın tanıtım yazısına aşağıdan göz atabilirsiniz:

Steelstriker: Çelik Savaşçı – Marie Lu | Arka Kapak Tanıtımı

Steelstriker: Çelik Savaşçı - Marie Lu

New York Times’ın çoksatan yazarı Marie Lu, Skyhunter ile başladığı macera serisine, Steelstriker: Çelik Savaşçı kitabıyla heyecan dolu bir son veriyor.

Karensa Birliği’nin zulümlerine direnen tek ulus olan Mara düşmüş ve tüm bu felaketin ardından Talin bir başına kalmıştır. Savaş nedeniyle arkadaşlarından ayrı düşen ve Başkan tarafından annesi esir alınan Talin, onu hayatta tutmak için Savaşçı arkadaşlarına ve ikinci vatanı Mara’ya ihanet etmek zorunda kalır. Artık Birlik’in yeni Steelstriker’ı, yeni savaş makinesi odur. Tüm yaşananlara rağmen Red, Talin’den vazgeçmemiştir. Aralarındaki zayıf bağ, Talin’i, Mara’yı ve geleceklerini kurtarmak için tek umududur. Talin ve Red, Savaşçıları yeniden bir araya getirmeli, Birlik’e karşı savaşmalı ve eve geri dönmenin bir yolunu bulmalıdır!

“Heyecan verici, ince düşünülmüş, bol aksiyon ve sempatik karakterlerle dolu bir hikâye.” – Kirkus Reviews

 “Distopik bir hikâyenin acımasız ama bir o kadar da tatmin edici sonu.” – School Library Journal

Kitabın ilk sayfalarını içeren ve Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan ÖN OKUMA için buraya tıklayabilirsiniz.

Şebnem Tansu’nun çevirisini üstlendiği romanın editörlüğünü Selin Kurugül, düzeltisini Gülçin Kaya, kapak uygulamasını Çağla Yön ve son olarak sayfa tasarımını ise Ceyda Çakıcı Baş üstleniyor. Toplamda 384 sayfadan oluşan eser, Şubat 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlıyor.

Aynı zamanda geçen yılın şubat ayında dilimize çevrilen ilk kitabın tanıtım yazısına da hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Skyhunter: Bir Savaş Makinesi – Marie Lu | Arka Kapak Tanıtımı

Skyhunter: Bir Savaş Makinesi - Marie Lu

İşgal Edilmiş Bir Dünya. Karşı Konulamaz Bir Düşman. Ve Sevdiklerini Korumak İçin Her Şeyi Göze Almış Genç Savaşçılar.

Karensa Birliği dünyaya hâkim olmak istiyordu. Geriye tek bir hedef kalmıştı. Dünyanın son özgür ülkesi Mara. Mara’nın seçkin askeri gücü Savaşçılar, ülkelerini Birlik’in büyük planlarından korumak için her şeyi yapmaya hazırdı. Ne var ki Birlik’in gücü arttıkça ve askerleri Mara’nın sınırlarına yaklaştıkça Savaşçılar için yenilgi kaçınılmaz gibiydi.

Yine de bir Savaşçı umudunu kaybetmeyi reddetmişti.

Sesi ve yuvası elinden alınan Talin, Birlik’in acımasızlığını tadalı çok olmuştu. Annesiyle Mara’ya sığındıktan sonra Savaşçı üniformasını giyip Karensa Birliği’ne karşı bu özgürlük savaşında ne pahasına olursa olsun en ön cephede yer almaya kararlıydı. Ta ki gizemli bir savaş mahkûmu ortaya çıkıp Talin’in tüm dünyasını altüst edene kadar. Bu adam bir casus olabilir miydi ya da Birlik’in meşum deneylerinin bir ürünü? Yoksa hepsini kurtaracak bir savaş makinesi miydi?

“Âdeta bir film gibi… Heyecan verici, katmanlı, aksiyon dolu bir hikâye. ” – Kirkus

“Lu, teknolojik olarak gelişmiş bir toplumun enkazı üzerine inşa edilmiş, savaşla harap olmuş bir dünya yaratıyor. Okurlar; savaşın, göçün ve emperyalizmin yarattığı travmaları gözler önüne seren bu sürükleyici distopik romanın devamını sabırsızlıkla bekleyecekler.” – Publishers Weekly

“Doğru olan için savaşmanın ne demek olduğunu hatırlatan güncel bir hikâye.” – PopSugar

“Aksiyon dolu ve eğlenceli olmasının yanında gerçekten ustalıklı bir anlatı.” – BuzzFeed

Marie Lu’nun dilimize yeni çevrilen Steelstriker – Çelik Savaşçı kitabı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum platformu üzerinden bizlerle paylaşabilir, bütün içeriklerimizden daha hızlı haberdar olmak adına bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for silence silence dedi ki:

    Merak edenler için belirteyim. Epsilon’un sitesinde stok yok deniliyor. Diğer yerlerde ise hiç gözükmüyor.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Merhaba, haberi yazarken özellikle sormuştum. Kitapçılara dağıtımı yapılmış ancak henüz internete satışı çıkmamış.

  3. Avatar for silence silence dedi ki:

    Göremeyince yazmıştım; ilk kez bir kitabın internet ve kitapçılarda aynı anda satışa girmediğine şaşırdım.

  4. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Birkaç yayınevinin daha aynı şekilde durumu. Muhtemelen deprem dolayısıyla internet satışlarını özellikle bekletiyorlar diye düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yapay Zeka Kitaplar Amazon

Yapay Zekâ Aracılığıyla Yazılmış Kitaplar Amazon’u ‘İstila’ Etti

Japonya Sahili Gizemli Cisim

“Godzilla Yumurtası mı, UFO mu, Yoksa Casus Balon mu?” Sahilde Bulunan Gizemli Küre Japonya’yı Karıştırdı