Geçtiğimiz sene aramızdan ayrılan büyük usta Giovanni Scognamillo onuruna FABİSAD (Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) tarafından 2013’ten beri düzenli olarak dağıtılan GİO Ödülleri’nin bu yılki galipleri belli oldu. Bu sene beşincisi gerçekleştirilen etkinlikte roman, yayınlanmamış öykü, illüstrasyon ve kısa film kategorilerinde ödül dağıtıldı.
Herkesin merakla beklediği Roman Ödülü’nün galibi Sıcak Kafa adlı eseriyle Afşin Kum oldu. Bir Yeniçeri Masalı (Hamit Çağlar Özdağ), Geceye Övgü (Şima Özgürler), Karanlık Çağ (Murat Başekim), Maderzad Palas (Erbuğ Kaya) ve Yedikuleli Mansur (Mehmet Berk Yaltırık) gibi birbirinden değerli finalistlerle yarışan Afşin Kum böylece büyük bir başarıya da imza atmış oldu. Kendisini kutluyoruz!
FABİSAD Onur Ödülü olan Mavi Anka ise Tolkien’den Ursula Le Guin’e, Margaret Weis’tan David Eddings’e dek fantastik edebiyat alanında pek çok değerli çeviri yapmış olan büyük usta Çiğdem Erkal‘a takdim edildi.
Ayrıca sitemiz Kayıp Rıhtım ve FRPNET de jüri ve dernek üyeleri tarafından Özel Başarı Ödülü‘ne layık görüldü. Ödülü Göktuğ Canbaba sundu, Kayıp Rıhtım adına sitemizin kurucusu Hakan Tunç , FRPNET adınaysa genel yayın yönetmeni Kayra Küpçü aldı.

Bu ödülün Kayıp Rıhtım’ın kuruluşunun 10. yılına denk gelmesiyse bizim için çok daha anlamlı oldu. Başta bize bu büyük onuru layık gören FABİSAD üyeleri ve bugünlere gelmemizde çok büyük payı olan siz takipçilerimiz olmak üzere bugüne dek bizden desteğini esirgemeyen, bu bir avuç edebiyat sevdalısını çıktıkları yolculukta yalnız bırakmayan herkese çok teşekkürler!
Kazananların tam listesi şöyle:
2017 Roman Ödülü
- Sıcak Kafa (Afşin Kum)
- Bir Yeniçeri Masalı (Hamit Çağlar Özdağ)
- Geceye Övgü (Şima Özgürler)
- Karanlık Çağ (Murat Başekim)
- Maderzad Palas (Erbuğ Kaya)
- Yedikuleli Mansur (Mehmet Berk Yaltırık)
Jüri: Sevin Okyay, Altay Öktem, Barış Müstecaplıoğlu, Kutlukhan Kutlu ve Özgün Muti
2017 Kısa Film Ödülü
- Serdar Altun
- Doğuş Minsin
- Gökhan Cılam
- Melih Önder
- Semih Ellaltı & Ahmetcan Uzer
Jüri: Burak Bayülgen, Çetin İnanç, Cüneyt Karakuş, Fatih Danacı, Kaya Özkaracalar
2017 Öykü Ödülü
- Fahri Emre Öztürk
Jüri: Doğu Yücel, Gülbike Berkkam, Hamit Çağlar Özdağ, Galip Dursun, Tevfik Uyar
2017 İllüstrasyon Ödülü
- Ömer Süalp
Jüri: Biğkem Karavus, Emre Soyak, Eren Arık, Melike Acar, Yıldıray Çınar
Mavi Anka Ödülü
- Çiğdem Erkal
Eserleri nereden görebiliriz?