in ,

Kayahan Demir’den Yeni Polisiye Serisi: “Kayıp Sırlar Muhafızı” Çıktı

Kayıp Sırlar Muhafızı raflardaki yerini alıyor. Kayahan Demir imzalı yeni polisiye serisi, Genç Timaş etiketiyle yayımlanıyor.

Kayıp Sırlar Muhafızı: Kayhan Demir'den Yeni Polisiye
- Reklam -
- Reklam -

Kayıp Sırlar Muhafızı raflardaki yerini aldı. Polisiye türündeki eserleriyle tanınan Kayahan Demir, Genç Timaş etiketiyle çıkan yeni kitabında farklı bir maceraya adım atıyor.

Son olarak geçen yılın ağustos ayında Dedektif Milas’ın bir başka macerası olan Mona Lisa Senfonisi kitabıyla okurların karşısına çıkan Kayahan Demir, şimdi yine polisiye türünde başka bir serinin başlangıcını yapıyor.

Osmanlı’nın son yıllarında geçen yeni polisiye projesinin ilk kitabı olarak lanse edilen Kayıp Sırlar Muhafızı, Türk tarihinin önemli mekân ve olaylarını hatırlatıyor ve Demir’in bilindik tarzına uygun bir şekilde ileliyor. İstanbul’un imparatorluk yıllarının son günlerinin havasını yansıtan eser, okuyucuya Büyükada, Beyoğlu, Haliç gibi yerlerin geçmişine doğru bir zaman yolculuğuna çıkarmayı vaat ediyor.

- Reklam -

1988 doğumlu Kayahan Demir, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik okudu. Aynı anda Astronomi ve Uzay Bilimleri çift anadal yaptı. Sonrasında ise İstanbul Üniversitesi “Tarih” bölümünde de okuyarak üç farklı bölümden eğitim almış oldu. Şimdiye kadar Pera Palas’ta On Bir Gece, Evvel Zaman Koleksiyoncusu, Kefensizler Mezarlığı, Hafıza Koleksiyoncusu ve Pera Palas’ta Gölge Oyunu gibi genellikle Dedektif Milas’ın maceralarını konu edinen birçok kitabı yayınlandı.

Yeni kitabın tanıtım yazısına hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

Kayıp Sırlar Muhafızı – Kayahan Demir | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Kayıp Sırlar Muhafızı - Kayahan Demir

Beyoğlulu bir zabit olan ve ketumluğuyla tanınan Demirbey, Büyükada’da patlatılan saat dükkânı olayını aydınlatmak için Kadı tarafından görevlendirilir. İnceleme yapmak için Kadı ile birlikte yanına Mucit Macit lakaplı, çılgın zaman tüneli projesini hayata geçirmeye çalışan bilim meraklısı arkadaşını da alan Demirbey, Büyükada’ya doğru yol alır. Büyükada sahilinde, kumların üzerine yazılmış “Kayıp Sırlar Muhafızı” yazısını gördüklerinde bir şeylerin döndüğü anlayan ekibin dikkatini, Mizzi Köşkü’nden gelen sesler dağıtır.

- Reklam -

Görkemli köşke girdiklerinde köşkün sahibi Mizzi Markiz’i elleri bağlanmış bir şekilde bulurlar. Markiz, kendisine bunu yapan kişiyle dükkânı patlatanın aynı kişi olduğunu söyler. Markiz’e göre, şüpheli, İstanbul’un muhafızlarının peşindedir. İstanbul’un dört muhafızı olan Haritacı, Saatçi, Kaptan-ı Derya ve Riyaziyeci’nin her birinde, Fatih Sultan Mehmet Han’ın hazinesinin yerini gösteren haritanın bir parçası mevcuttur. Hazinenin yer altında kalmasının daha iyi olduğunu düşünenler, kimse hazineye ulaşamasın diye bu haritayı dörde bölmüş ve her bir parçayı bir kişiye teslim etmiştir. Şüpheli, belli ki bu haritayı tamamlamak ve hazineye ulaşmak için yola çıkmıştır.

Gençlik polisiyesinin sevilen ismi Kayahan Demir, Kayıp Sırlar Muhafızı ile yeni bir polisiye serisine başlangıç yapıyor. Tarihin en sevilen noktalarını ve kişilerini eserlerine konuk eden Demir’in bu serisindeki başkarakteri Demirbey’e, tebdil gezen Agâh ve bilim meraklısı arkadaşı Macit eşlik ediyor.

Toplamda 192 sayfadan oluşan kitap, Şubat 2024 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Kayahan Demir imzalı Kayıp Sırlar Muhafızı’nın konusunu nasıl buldunuz? Yazarın önceki eserlerini okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

True Detective 4. Sezon İzlenme Oranları ile Fark Yarattı

“True Detective” 4. Sezon “Night Country”, İzlenme Oranlarında İlk Sezonu Geride Bırakmayı Başardı

Toyota Animesi "Grip" Geliyor: İşte İlk Fragman

Toyota Anime Dünyasına Adım Atıyor: İşte Fütüristik Yarış Animesi “GRIP”ten İlk Fragman