in ,

“True Detective” 4. Sezon “Night Country”, İzlenme Oranlarında İlk Sezonu Geride Bırakmayı Başardı

True Detective 4. Sezon final bölümü ile macerasını noktaladı. HBO imzalı Night Country bölümleri, izlenme oranlarında ilk sezonu gölgede bırakmayı başardı.

True Detective 4. Sezon İzlenme Oranları ile Fark Yarattı
- Reklam -
- Reklam -

True Detective 4. Sezon finali polisiye tutkunlarını yeniden ekran başına toplamayı başardı. Jodie Foster ve Kali Reis’in başrollerini paylaştığı Night Country, yapımın övgüyle anılan ilk sezonundan daha fazla izleyici kitlesine ulaştı.

İlk sezonu 2014 yılında yayınlanan True Detective, kısa zamanda suç yapımları arasında kendisine özel bir yer edindi. Yaratıcı koltuğunda Nic Pizzolatto’nun yer aldığı yapım, her sezon farklı karakterlerin yeni maceralar peşinde koştuğu antoloji formatıyla ön plana çıktı. Bu format da Matthew McConaughey ve Woody Harrelson’lı ilk sezonun izleyicilerin gönlünde farklı bir yer edinmesine neden oldu.

3. sezonu 2019’da yayınlanan dizi, 2022’de Night Country adlı 4. sezonuyla ekranlara geri döneceğini duyurdu. Jodie Foster ve Kali Reis ikilisinin hayat verdiği dedektiflerin Alaska’da gerçekleşen gizemli bir cinayetin peşine düştüğü yeni sezon, uzun zamandır HBO yapımının üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmayı başardı.

- Reklam -

True Detective 4. Sezon İzlenme Oranları ile Fark Yarattı

True Detective 4. Sezon Eleştiri Puanları ve Reytingler ile Adından Söz Ettirdi

True Detective 4. sezon Night Country, Rotten Tomatoes açılışını %100 ile yaptı. 6 bölümden oluşan sezonun ardından puan ortalaması %92’de sabitlendi.

HBO kanalı, pazartesi günü yaptığı açıklamada sezon finalinin 3,2 milyon kişi tarafından izlendiğini açıkladı. Kanal ayrıca bu reytingin pazar gününün en yüksek erişim seviyesinde olduğunu da belirtti.

Nic Pizzolatto’nun ardından yürütücü yapımcı ve başyazarlık koltuğunu devralan Issa López tarafından geliştirilen Night Country’nin, şu ana kadar bölüm başına 12,7 milyon izleyiciye ulaştığı tahmin ediliyor.

HBO, final bölümünün geçen sezonun finalinden %55 daha yüksek bir performans gösterdiğini ve dizinin bir bütün olarak 4. Sezon başlangıcından bu yana Max’in en çok izlenen dizisi olmaya devam ettiğini açıkladı.

- Reklam -

"True Detective" 4. Sezon "Night Country", İzlenme Oranlarında İlk Sezonu Geride Bırakmayı Başardı

Dizinin 4. sezonu Kali Reis tarafından canlandırılan Evangeline Navarro’nun hayatta kalıp kalamayacağına dair bir soru işaretiyle tamamlandı. Final hakkında konuşan López ise şunları kaydetti:

“Onun hayatta olduğunu söylemiyorum ve kesinlikle öldüğünü de söylemiyorum. Bunu izleyici olarak kendiniz keşfetmelisiniz.”

True Detective 5. sezon için şimdilik olumlu ya da olumsuz bir haber bulunmuyor.

True Detective 4. sezon Night Country’nin yakaladığı bu başarıyı siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Bunda grevlerin etkisi var pandeminden daha kısır bir sezon geçiyor tabi Foster ablamızın katkısı vardır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mickey 17 Filmi Bir Yıl Ertelendi

“Parazit” ile Oscar Alan Bong Joon-ho’nun Yeni Bilimkurgu Filmi “Mickey 17” Yaklaşık Bir Yıl Ertelendi

Kayıp Sırlar Muhafızı: Kayhan Demir'den Yeni Polisiye

Kayahan Demir’den Yeni Polisiye Serisi: “Kayıp Sırlar Muhafızı” Çıktı