in ,

Dedektif Milas’ın Maceralarında Sanat, Tarih ve Gizem Yeniden Bir Arada: “Mona Lisa Senfonisi” Raflarda

Kayahan Demir imzalı “Mona Lisa Senfonisi” raflardaki yerini alıyor. Dedektif Milas’ın yeni macerası Genç Timaş etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Mona Lisa Senfonisi - Bir Dedektif Milas Macerası - Kayahan Demir
- Reklam -
- Reklam -

Mona Lisa Senfonisi kitabı raflarda. Kayahan Demir, Dedektif Milas’ı yine sanat, tarih, ve gizem öğelerini içeren kurgusal bir hikâyenin baş kahramanı yapıyor.

Kayahan Demir, 1988’de İstanbul doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik ve Astronomi ve Uzay Bilimleri çift anadal bölümlerinden mezun oldu. Daha sonra tahsil hayatını İstanbul Üniversitesi “Tarih” bölümünde sürdürdü.

Yazın kariyeri lise yıllarına dayanırken, 2012’de ilk kitabını yayımladı ve sonraki yıllarda da eserler vermeye devam etti. Öykü ve denemeleri bazı yerel ve ulusal dergilerde yayımlandı ve çeşitli öykü yarışmalarında dereceler elde etti. Şimdiye dek Dedektif Milas’ın da başrolünde olduğu Pera Palas’ta On Bir Gece, Evvel Zaman Koleksiyoncusu, Kefensizler Mezarlığı, Hafıza Koleksiyoncusu ve Pera Palas’ta Gölge Oyunu gibi birçok kitabı yayımlandı.

- Reklam -

Mona Lisa Senfonisi adlı kitabının hikâyesi ise, Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Frida Kahlo, Mona Lisa gibi isimlerinin geçtiği bir konserin Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleştiği bir ortamda başlıyor. Ancak konser sırasında bir elektrik kesintisi yaşanıyor ve bu arada bir cinayet işlendiği anlaşılıyor. Hikâye, bu cinayetin kısa bir süre içinde nasıl gerçekleşmiş olabileceğini ve kimin tarafından işlenmiş olabileceğini araştırıyor gibi görünüyor.

Mona Lisa Senfonisi, sadece dünyaca ünlü isimleri değil aynı zamanda Türk tarihinin bilinmeyenleri hakkında da bilgiler içeriyor. Kitap, Yerebatan Sarnıcı’ndan başlayıp, İstanbul’un önemli noktalarından geçerek Edirne’deki Selimiye Camii’ne kadar uzanıyor.

Mona Lisa Senfonisi’nin arka kapak tanıtımına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Mona Lisa Senfonisi – Bir Dedektif Milas Macerası – Kayahan Demir | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Mona Lisa Senfonisi - Bir Dedektif Milas Macerası - Kayahan Demir

“Huzur ancak gökyüzünde vardır. Biz ise yeryüzündeyiz.”

İstanbul Yerebatan Sarnıcı’ndan Edirne Selimiye Camii’ne kadar uzanan aksiyon dolu koşuşturmacanın kazananı iyiler mi olacak yoksa kötüler mi?

- Reklam -

Yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış Yerebatan Sarnıcı’nda bulunan Mona Lisa kostümlü gizemli bir ceset, Şifre Bilimci Milas Ulukan’la Şifreli Dosyalar ekibini harekete geçirir. 16. yüzyıl İtalya’sında aynalı yazı tekniğiyle kaleme alınmış ve Güçsüz Karınca lakaplı birine hitaben yazılmış sırlı mektupların sahibi, Dedektif Milas’ın bu macerasında en büyük yardımcısı olacaktır. Bu kişi, en önemli Rönesans sanatçılarından ve bilim insanlarından biri olan Leonardo da Vinci’nin ta kendisidir!

Bu hikâyede Mimar Sinan’ı ve Leonardo da Vinci’yi daha yakından tanıyacak, saklanması gereken gizli defterin içindekileri öğrenecek ve Harry Potter hayranı olan beklenmedik bir kurtarıcıyla şaşkınlığa uğrayacaksınız.

“Bazı icatların gizliliği, keşfinden daha önemlidir!”

Tarihin gizemli gerçekleriyle şifreli ipuçlarını bir araya getiren sürpriz sonlu bir Dedektif Milas polisiyesi!

Toplamda 176 sayfadan oluşan ve Genç Timaş etiketiyle çıkan eser Ağustos 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren ön okumasına PDF formatında ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kayahan Demir’in Dedektif Milas’ı konu edindiği önceki kitaplarını okumuş muydunuz? Mona Lisa Senfonisi’nin konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

J.K. Rowling Muze Harry Potter

J.K. Rowling, Ünlü Popüler Kültür Müzesindeki “Harry Potter Sergisi”nden Kaldırıldı

Ridley Scott - Blade Runner 2049 Kararı

Ridley Scott, “Blade Runner”ın Devam Filmini Çekmediği için Pişman Olduğunu Açıkladı