in ,

Ridley Scott, “Blade Runner”ın Devam Filmini Çekmediği için Pişman Olduğunu Açıkladı

Ridley Scott, “Blade Runner 2049” filminin başına geçmediğine pişman olduğunu söyledi. Ünlü yönetmen o dönem “Alien: Covenant”ı tercih etmişti.

Ridley Scott - Blade Runner 2049 Kararı
- Reklam -
- Reklam -

Ridley Scott, 6 yılın ardından bir pişmanlığını dile getirdi. 85 yaşındaki İngiliz yönetmen, 2017’de Blade Runner 2049’ın yerine Alien: Covenant’ın başına geçmişti.

Bilimkurgu, korku ve tarihi drama türlerinde birçok kült yapımın yönetmenliğini üstlenmiş olan Ridley Scott, Empire Magazine’e verdiği bir demeçte yakın tarihli bir pişmanlığından bahsetti.

Philip K. Dick’in 1968 tarihli Do Androids Dream of Electric Sheep? kitabından 1982’de Ridley Scott tarafından perdeye taşınan Blade Runner; zaman içerisinde türünün en ikonik örneklerinden birine dönüşmüştü.

- Reklam -

2017’de vizyona giren devam filmi Blade Runner 2049’ın yönetmen arayışı sırasında en güçlü aday, doğal olarak ilk yapımı da çeken Scott olmuştu. Ancak Scott o sırada yeni bir Alien filmine daha yakın olduğu için koltuğu Denis Villeneuve’e bırakmak durumunda kalmıştı.

Ridley Scott’ın “Blade Runner 2049” Pişmanlığı

Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas, Jared Leto ve Dave Bautista gibi yıldızları bir araya getiren Blade Runner 2049 filmi 2 dalda Oscar kazanmış ve dünya çapında 259 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti.

İngiliz yönetmen Blade Runner 2 yerine başrollerinde Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup ve Danny McBride’ın yer aldığı Alien: Covenant yapımını çekmişti.

“Bu kararı vermek zorunda kalmamalıydım. Ama yapmalıydım. Blade Runner 2’yu çekmeliydim.”

Alien: Covenant filmi dünya çapında 240 milyon dolar gişe yapmış ancak herhangi bir Oscar adaylığı alamamıştı.

Ridley Scott - Blade Runner 2049 Karar

Oscarlı yönetmen, Amazon Studios’un henüz ön hazırlık aşamasında bulunan Blade Runner 2099 dizisi için yapımcı rolüyle Bıçak Sırtı evrenine geri dönecek.

- Reklam -

Scott dizi için, “Her şey yıllar sonrasında geçiyor. Bana göre dizi Aldous Huxley’nin Cesur Yeni Dünya eserindeki fikrin etrafında dönüyor,” ifadelerini kullanıyor.

Blade Runner 2099 Dizisi Geliyor

Amazon Studios’un küresel televizyon başkanı Vernon Sanders geçen yıl yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ridley Scott imzalı Blade Runner filmi tüm zamanların en büyük ve en etkili bilimkurgu yapımlarından biri olarak kabul ediliyor. Blade Runner 2099’ı dünya çapındaki Prime Video izleyicilerimize sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Blade Runner 2099 Dizisi Erteleme Kararı

Dizinin pilot bölümünü Game of Thrones’un yönetmenleri arasında bulunan Jeremy Podeswa yönetecek. Öte yandan dizinin çekimlerinin yazar ve oyuncu sendikalarının grevleri nedeniyle 2024 baharına ertelenmiş durumda.

Bu sırada Ridley Scott ise Gladiator 2 filmi üzerine çalışıyor.

Siz Ridley Scott’ın bu düşünceleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Çekememesi hayırlı olmuş.Denis usta şahane bir iş çıkardı.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Devamı birinci kadar iyi olmazdı bence, baya zorlama olabilirdi. Böyle efsane kalması daha güzel.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mona Lisa Senfonisi - Bir Dedektif Milas Macerası - Kayahan Demir

Dedektif Milas’ın Maceralarında Sanat, Tarih ve Gizem Yeniden Bir Arada: “Mona Lisa Senfonisi” Raflarda

Okyanus Tabanın Altında Yeni Bir Ekosistem Keşfedildi

Pasifik Okyanusu’nun Karanlık Derinliklerinde Gizlenen Yepyeni Bir Ekosistem Keşfedildi