in ,

Brandon Sanderson, Yeni “Fırtınaışığı Arşivi” Kitabı “Wind and Truth”u Tamamladı

Fantezi serinin üretken isimlerinden Brandon Sanderson, Stormlight’ın beşinci kitabı olan Wind and Truth’u tamamladığını duyurdu.

Brandon Sanderson - Fırtına Işığı 5. Kitap - Wind and Truth
- Reklam -
- Reklam -

Brandon Sanderson, Türkiye’de Fırtınaışığı Arşivi adıyla yayımlanan The Stormlight Archive’in 5. kitabı Wind and Truth’u tamamladığını duyurdu.

Çağdaş fantastik edebiyatın popüler yazarlarından Brandon Sanderson yeni kitabı Wind and Truth’u tamamladığını açıkladı. YoTube platformu üzerinden hayranlarına seslenen yazar yaklaşık iki buçuk yıllık çalışmanın ardından kitabı editör ekibine teslim ettiğini paylaştı.

6 Haziran’da sosyal medya üzerinden hayranlarına seslenen Sanderson, The Stormlight Archive serisinin beşinci kitabı Wind and Truth eserini bitirdiğini söyledi. Yaptığı açıklamada 491 bin kelime yazdığını ifade eden yazar, editör ekibinin çalışmalara başladığını da sözlerine ekledi:

- Reklam -

“Şu haliyle 483 bin kelimede. Geçen kitap 460 bin kelimedeydi. O zamanlar baskıya girebilecek en uzun hâli öyleydi. Ben de ‘fiziksel olarak mümkün olabilecek en büyük ve en uzun kitabımız nasıl olur?’ diye sınırları zorladım. 489 bin kelime civarını basabileceklerini söylediler.

“Ara bölümleri bitirdikten sonra, kaç bölüm olduğuna da bağlı tabii ki, sığdırabileceğimiz en fazla kelimeyi sığdırmaya çalışıyoruz.”

Kurgusal Roshar gezegeninde geçen The Stormlight Archive serisi sihirli bir şövalye grubu olan Knights Radiant birliğini konu alıyor. Serinin ilk kitabı The Way of Kings 2010 yılında raflardaki yerini almıştı. Serinin tamamlanan beşinci kitabı Wind and Truth ise 7 Aralık 2024 tarihinde okurları ile buluşacak.

Brandon Sanderson, “Fırtınaışığı Arşivi” 5. Kitap “Wind and Truth” Hakkında Konuşuyor

YouTube video

Wind and Truth ile birlikte Sanderson, The Stormlight Archive serisinin ilk bölümünü tamamlıyor. Toplamda 10 kitaptan oluşacak serinin ilk arkı böylelikle sona ermiş olacak. Bu sebeple yeni kitapta birçok soru cevap bulurken sevilen karakterlerin yolculukları da noktalanabilecek. Sanderson ilk bölümün tamamlanmasıyla birlikte Mistborn evrenine geri döneceğini ve o tarafta yeni maceralara başlayacağını da sözlerine ekliyor.

Kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:

“New York Times En Çok Satanlar Listesinin 1 numarası The Stormlight Archive’in ilk arkını etkili bir şekilde sonlandıracak kitap.

- Reklam -

“Dalinar Kholin, şeytani tanrı Odium’u şampiyonlar düellosuna davet etti. Knights Radiant ve Roshar halklarının ise en kötü ihtimale hazırlanmak için sadece 10 günleri var. Bütün dünyanın ve belki de Cosmere evreninin kaderi ince bir ipliğe bağlı.”

Brandon Sanderson - Fırtına Işığı 5 - Wind and Truth

Fırtınaışığı Arşivi Serisi Kitapları

  • 1. Kitap Kralların Yolu (The Way of Kings)
  • 2. Kitap Parlayan Sözler (Words of Radiance)
  • 3. Kitap Oathbringer
  • 4. Kitap Savaş Ritmi (Rhythm of War)
  • 5. Kitap Wind and Truth

Brandon Sanderson - Fırtına Işığı Serisi 5. Kitap - Wind and Truth

İlginizi çekebilir: Brandon Sanderson’la Fırtınaışığı Arşivi Röportajı (Arşiv)

Siz Brandon Sanderson’ın eserleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Life is Strange: Double Exposure Oyunu Duyuruldu | Fragman

Yeni “Life is Strange” Oyunu “Double Exposure” Duyuruldu: İşte İlk Fragman

Civilization 7 Geliyor: İşte Oyundan İlk Fragman

“Civilization VII” Kesinleşti: İşte Oyundan İlk Tanıtım