in , ,

Sil Baştan Tasarlanan “Prince of Persia: The Sands of Time” Oyununun Çıkış Tarihi Belli Oldu (Video)

Prince of Persia: The Sands of Time oyununun çıkış tarihi kısa bir video ile ortaya çıktı. Ubisoft, uzun süredir ertelediği remake’i piyasaya sürmeye kararlı.

Prince of Persia: The Sands of Time Çıkış Tarihi Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Prince of Persia: The Sands of Time’ın yeniden yapımı, uzun süredir beklenen hayranlarına nihayet bir çıkış tarihi verdi. Ubisoft, The Sands of Time Remake için müjdeli haberi kısa bir video ile paylaştı.

İlk olarak Eylül 2020’de duyurulan Prince of Persia: The Sands of Time Remake, başlangıçta Ocak 2021’de piyasaya sürülmek üzere planlanmıştı. Ancak hayranlardan gelen yoğun eleştiriler ve geliştirme sürecinde karşılaşılan zorluklar nedeniyle Ubisoft, oyunun çıkış tarihini defalarca ertelemek zorunda kaldı.

Başlangıçta Ubisoft Pune ve Ubisoft Mumbai stüdyoları tarafından geliştirilen oyun, beklentileri karşılayamayan bir tanıtım videosunun ardından Ubisoft Montreal’e devredildi. 2022 yılında duyurulan bu değişiklikle birlikte, oyunun geliştirme süreci tamamen yeniden başlatıldı. Ubisoft Toronto da bu yılın başlarında geliştirme ekibine katılarak, projeye daha fazla destek sağladı.

- Reklam -

Prince of Persia: The Sands of Time Çıkış Tarihi Belli Oldu

Stüdyo, oyunun mevcut durumunu yeniden değerlendirdikten sonra, The Sands of Time Remake’i sıfırdan yeniden inşa etmeye karar verdi. Bu süreçte oyunun grafiklerinin büyük ölçüde yenilendiği, dövüş ve parkur mekaniklerinin güncellendiği ve yeni animasyonların eklendiği bildirildi. Yapım aşamasında olan yenilikler, oyunun orijinal versiyonuna sadık kalırken, modern oyuncu beklentilerini de karşılamayı amaçlıyor.

Ubisoft Forward etkinliğinde paylaşılan teaser fragmana hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

Prince of Persia: The Sands of Time Çıkış Tarihi Fragmanı

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Paylaşılan teaser fragmanı, yanan bir mumun yeniden alev alması ve bir yıldızın geri hareket etmesi gibi zamanın geriye sarıldığını sembolize eden görsellerle dolu. Ancak fragmanda yeni oyun içi görüntüler yer almadı ve bunun oyunun motorundan mı alındığı yoksa tamamen sinematik mi olduğu henüz net değil. Hayranların oyunu deneyimlemesi için önlerinde en az iki yıl daha beklemek zorunda oldukları göz önünde bulundurulursa, bu küçük ipuçları bile meraklarını bir nebze gidermeye yetti.

- Reklam -

Geliştirme sürecindeki bu uzun bekleyiş, bazı oyuncular için umut verici olarak değerlendiriliyor. Gecikmelerin, oyunun daha sağlam ve hatasız bir şekilde piyasaya sürülmesini sağlayacağını düşünenler var. Öte yandan bazı hayranlar ise oyunun tekrar ertelenmemesi ve belirlenen tarihte çıkmasını umuyor.

Sil Baştan Tasarlanan "Prince of Persia: The Sands of Time" Oyununun Çıkış Tarihi Belli Oldu (Video)

Yenilenen oyun, 2026 yılı içerisinde piyasaya sürülecek.

Bunca bekleyişin ardından ortaya nasıl bir Prince of Persia oyunu çıkacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Bir yandan 2026 tarihini duyunca bildiğim tüm küfürleri ettim diğer yandan iptal edilmediğine sevindim.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Baya kötüydü remake versiyonu ertelenmesi iyi olmuş. Umarım sağlam bir motor ve grafiklerle yeniden gelir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Murat Soydan 83 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın Yıldız Oyuncusu Murat Soydan, 83 Yaşında Hayatını Kaybetti

Assassin's Creed Shadows Oynanış Fragmanı

“Assassin’s Creed Shadows”tan Yeni Detaylar ve Oynanış Fragmanı