in ,

“Prince of Persia: Sands of Time” Remake’i Sil Baştan Yeniden Yapılıyor

Ubisoft’un uzun süredir geliştirme sıkıntılarıyla karşılaşan “Prince of Persia: Sands of Time” remake’i bir kez daha yeniden yapılıyor gibi görünüyor.

Prince of Persia: Sands of Time Remake'i Yeniden Yapılıyor
- Reklam -
- Reklam -

Prince of Persia: Sands of Time remake’i, baştan aşağı yeniden tasarlanıyor.

Ubisoft Montreal, Prince of Persia: Sands of Time remake’ini tamamen yeniden yapıyor. Insider Gaming’in edindiği bilgilere göre Montreal ekibi oyunun grafiklerini daha gerçekçi bir yaklaşımla yeniden oluşturuyor. Savaş ve parkur mekanikleri de yeni baştan kodlanıyor.

Mart 2023’te Ubisoft, yeniden yapımın kritik bir aşamayı geçtiğini duyurmuştu. Ancak oyunun, Mumbai ve Pune stüdyolarından Montreal’e geçişinin ardından neredeyse sıfırdan yenilendiği ortaya çıktı. Kaynaklar, görüntü ve seslerin yeniden kaydedildiğini, dokular ve oyun içi unsurların hâlâ eksik olduğunu belirtiyor.

- Reklam -

Oyun hazırlıklarının erken aşamada ve çıkış tarihinin de oldukça uzak olduğu belirtiliyor. Ancak buna rağmen oyun stüdyosunun yakın zamanda önemli bir güncelleme paylaşması bekleniyor. Oyunun hayranları 10 Haziran 2024’te ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde gerçekleşecek Ubisoft Forward etkinliğinde yeni bilgiler gelebileceğini düşünüyor.

Prince of Persia: Sands of Time Remake'i Yeniden Yapılıyor

Prince of Persia: Sands of Time Remake’i Tamamen Yeni Bir Görünüm ve Arka Plan Sunmayı Amaçlıyor

Dikkat çeken değişikliklerden biri de Prens’in orijinal seslendirme oyuncusu Yuri Lowenthal’ın yeniden yapımda yer almayacak olması. Lowenthal’ın neden projeden ayrıldığı ise netlik kazanmadı.

Geliştirme zorluklarına rağmen serinin hayranları Prince of Persia: The Lost Crown ile yeni bir oyun yaşadı. Ayrıca Dead Cells geliştiricileri Evil Empire ve Motion Twin’in roguelike tarzında yeni bir Prince of Persia oyunu üzerinde çalıştığı söylentileri de var.

- Reklam -

Prince of Persia efsanesinin hatırı sayılır bir kitlesi olduğundan, ilk defa Ekim 2023’te çıkış yapan Sands of Time yeniden yapımının iyi karşılanacağı düşünülüyor. Ancak oyunun sancılı geliştirme süreci, çıkış tarihindeki belirsizliği de beraberinde getiriyor. Hayranlar şimdilik sabırlı olmak zorunda.

"Prince of Persia: Sands of Time" Remake'i Sil Baştan Yeniden Yapılıyor

Daha önce iptal edildiği söylenen oyunun bir kez daha gün yüzüne çıkması konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce Ubisoft’un bu uğraşı kayda değer bir sonuç verecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Bu oyun ilk çıktığında PC’min bazı parçalarını değiştirmiştim. Çok sevdiğim bir üçlemedir. Özellikle 2.oyunun havası mükemmeldir. Remake haberini ilk duyduğumda çok sevinmiştim lakin gösterilen video “bu ne amk” dedirtmişti. Montreal ekibine güveniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güneş Sistemi'ni Nasıl Bir Son Beklediği Belli Oldu

Yeni Bir Çalışma Güneş Sistemi’nin Nasıl Sona Ereceğini Gözler Önüne Seriyor

Transformers ve G.I. Joe Aynı Filmde Buluşuyor

Yıllardır Beklenen Haber Geldi: “Transformers” ve “G.I. Joe” Aynı Filmde Buluşuyor