in ,

“Vinland Saga” Mangası Final Yapmaya Hazırlanıyor

Vinland Saga mangası final yapıyor. Makoto Yukimura, ünlü manga serisinin sonuna yaklaştığına dair yeni bir açıklama yaptı.

Vinland Saga Mangası Final Yapıyor
- Reklam -
- Reklam -

Vinland Saga’nın yazarı Makoto Yukimura, yeni bir açıklama ile ünlü manga serisinin son bölümüne yaklaştığını ve 27 cilt sonra sona erebileceğini duyurdu.

2005 yılında yayın hayatına başlayan ve ardından anime uyarlaması da yapılan Vinland Saga, uzun soluklu bir seri olarak dikkat çekti. Yukimura, X (eskiTwitter) üzerinden paylaştığı mesajda yavaş da olsa çalışmalarının devam ettiğini ancak bir gün sonuna varılacağını ve o günün yaklaştığını imâ etmişti.

Dört ana bölümden oluşan Vinland Saga’nın ilk iki bölümü, Wit Studio ve MAPPA tarafından anime dizisi olarak hayata geçirilmişti. Son iki bölüm ise henüz uyarlanmadı. Yukimura’nın açıklamasına göre 167. bölümle birlikte mangaya son noktayı koyacak.

- Reklam -

Geçen ay Japonya’da düzenlenen Crunchyroll Anime Ödülleri’nde Vinland Saga adaylıklar almış ancak ödül kazanamamıştı. Törene katılan Makoto Yukimura, hayranlarıyla bir araya gelmenin heyecanını yaşadığını belirterek yapım ekibine övgüler yağdırmıştı.

Vinland Saga Mangası Final Yapıyor

Kodansha’nın yayımladığı Vinland Saga, ilk olarak Weekly Shonen Magazine’de yer aldı. Ardından Afternoon’a taşındı. Haziran 2023 itibarıyla 27 cilt olarak toplanmış durumda.

Final Yapmaya Hazırlanan Vinland Saga Ne Anlatıyor?

Hikâye, Thordfinn Karlsefni’nin Vinland’ı keşfetme serüvenini konu alıyor. Ancak ana odak noktası, başkarakterinin intikam arzusuyla dolu bir ergen olmaktan barışçıl bir delikanlıya dönüşümü üzerinde. Buna karşılık Kral Canute’nin yükselişi anlatılıyor.

Mangaka Yukimura, eseri köleliğe dair bir hikâye olarak tasarladığını ancak editörünün isteğiyle Thordfinn’i bir Vikingli yaptığını açıklamıştı. Böylece karakterin bir savaşçı olarak neden ettiği trajedileri fark etmesi hedeflenmiş.

Yukimura’nın Soğuk Savaş ve 11 Eylül saldırıları sonrası hissettikleri de Thordfinn’e yansıtılmış. Farklı ırkların bir arada barış içinde yaşayacağı bir yer bulmak için Vinland’a gitmesi bu yüzden.

- Reklam -

Ağustos 2022’ye kadar Vinland Saga 7 milyon kopyanın üzerinde sattı. 2009’da Japonya Medya Sanatları Festivali’nde Büyük Ödül’ü, 2012’de ise Kodansha Manga Ödülü’nü aldı.

Vinland Saga Mangası Final Yapıyor

24 bölümlük ilk anime uyarlaması 2019’da Wit Studio tarafından hayata geçirildi. MAPPA’nın üstlendiği 2. sezon ise 2023 başında başladı.

Manga serisi, hikâyesi, çizimleri, karakterleri, temaları ve dünyası için eleştirmenlerden tam not almayı başarmıştı. Yıllardır süren bu tutkulu eserin sonunu görmek, hayranlara hem üzüntü hem de heyecan yaşatacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Seinen Türünde Gözden Kaçırmamanız Gereken En İyi 30 Anime

Sizler de manganın final yapacak olması hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Pinkvilla

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    En sevdiğim eserlerden biri. 1 senedir falan okumuyorum, final yaptığında devam ederim.

    Muhteşem bir serüven kesinlikle.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Attack on Titan Mangası 35. Cilt Bölüm Levi Ackerman

“Attack on Titan” Mangası Büyük Finalin Ardından Yıllar Sonra Yeni Bir Bölüm ile Dönüyor

Tales of the Shire Oyun Fragman - Yüzüklerin Efendisi

Shire’da Yaşam Simülasyonu Sunan “Yüzüklerin Efendisi” Oyunu “Tales of the Shire”dan Fragman