in , ,

Yalnızlık Makamı – Barry Hannah | Haftanın Kitabı #318

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Amerikalı yazar Barry Hannah’nın Pulitzer adayı öykü kitabı “Yalnızlık Makamı” var.

Yalnızlık Makamı - Barry Hannah | Haftanın Kitabı #318
- Reklam -
- Reklam -

Yalnızlık Makamı | Künye

Yazar: Barry Hannah
Çeviri: Tuğçe Togo
Yayınevi: Alakarga Sanat Yayınları
Sayfa Sayısı: 248
Çıkış Tarhi: Haziran 2020

Yalnızlık Makamı – Barry Hannah | Arka Kapak Tanıtımı

Yalnızlık Makamı - Barry Hannah

- Reklam -

Tek sevdikleri ve bakmaya dayanamadıkları Swanly’di. Swanly artık çocukluklarının parlak gölgesi değildi. Kusursuz denebilecek mahiyete sahip o çocuktan eser yoktu. Güzelliğinden geriye kalan viranede gezinen bu hayalet, o narin ve temiz çocuk olamazdı. Tuhaf bir güzelliği vardı. Diğerlerine önce biraz ıstırap, ardından sonsuz bir nezaketle birlikte hüzün de getiren bir güzellikti bu.

Barry Hannah, sadece fiziksel değil psikolojik yalnızlığın da öykülerini anlatıyor. Keyifle okuyacağınız Yalnızlık Makamı, Alakarga Yayınları’nda…

Barry Hannah Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Barry Hannah

Barry Hannah, 23 Nisan 1942’de Mississippi’nin Meridian şehrinde doğdu ve Clinton’da büyüdü. Mississippi Üniversitesi’nde ve Iowa Üniversitesi’ndeki Yaratıcı Yazarlık Programı’nda eğitim gördü. Askerlik görevini Almanya’da tamamladıktan sonra yazarlık kariyerine başladı.

1978 yılında yayımlanan Geronimo Rex adlı ilk roamanıyla büyük beğeni topladı ve bu eseriyle William Faulkner Ödülü’nü kazandı. Hannah, hem kısa öyküler hem de romanlar üretmeye devam etti. Airships, Nightwatchmen, Never Die, Captain Maximus ve High Lonesome bunlardan birkaçıdır.

- Reklam -

Yazarlık kariyerinin yanı sıra Mississippi Üniversitesi’nde Yaratıcı Yazarlık dersleri verdi ve birçok genç yazarı etkiledi. Rick Moody, Chris Offutt ve Wally Lamb gibi tanınmış yazarlar onun öğrencileri arasındadır.

Hannah, eserleriyle birçok ödül kazandı. Guggenheim Bursu, Ulusal Kitap Eleştirmenleri Birliği Ödülü, PEN/Faulkner Ödülü, O. Henry Ödülü ve Amerikan Sanat ve Edebiyat Akademisi’nden MacArthur Bursu bunlardan sadece birkaçıdır. Eserleri, Güney kültürünü ve insan psikolojisinin karanlık yanlarını keşfetmesiyle tanınır.

Barry Hannah, 1 Mart 2010’da Mississippi’nin Oxford şehrinde hayatın kaybetti.

Yalnızlık Makamı kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.


* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tales of the Shire Oyun Fragman - Yüzüklerin Efendisi

Shire’da Yaşam Simülasyonu Sunan “Yüzüklerin Efendisi” Oyunu “Tales of the Shire”dan Fragman

Arabistan Çölü'ndeki Lav Tüpü Eski İnsanların Sığınağıydı

Arabistan Çölü’ndeki Lav Tüpü Eski İnsanların 7.000 Yıl Boyunca Sığınağı Oldu