in

İthaki Akademi’de Rabarba ile Distopya Sineması Söyleşisi

Hakan Bıçakcı, Kutlukhan Kutlu ve Galip Dursun İthaki Akademi’de distopya sinemasını farklı açılardan ele alan bir söyleşi gerçekleştirecek.

rabarba soylesi afis ust
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları, fantastik ve bilimkurgudan tutun da edebiyat klasiklerine kadar hem güzel eserleri dilimize kazandırmasıyla hem de yerli yazarlara verdiği destekle, 20 yıllık geçmişi boyunca edebiyatımıza önemli katkılar verdi. Ancak İthaki sadece bununla yetinmeyip sinema, edebiyat, tiyatro, felsefe, resim ve tasarım gibi çeşitli kültür-sanat disiplinlerinde üretim veren insanların bilgilerini ve deneyimlerini aktarması için İthaki Akademi’yi de kurdu bildiğiniz gibi.

İthaki Akademi şimdi de, yeni yaptığı bir duyuruyla, Rabarba Dergisi‘nin yazarlarından bazılarıyla birlikte distopya sineması üzerine yapılacak olan bir söyleşinin haberini verdi. Söyleşide yer alacak konuşmacılar ve konuları ise şu şekilde belirlenmiş:

Sinema yazarı ve çevirmen Kutlukhan Kutlu ile Beyazperdenin kara düşlerinde tarihi bir yolculuk ve roman yazarı olan, aynı zamanda çeşitli mecralarda edebiyat ve sinema üzerine yazılar yazan Hakan Bıçakcı ile Benim Distopyalarım ve Galip Dursun ile Distopya nerede başlar?

- Reklam -

16 Eylül Cumartesi günü Rabarba ile birlikte “Distopya Sineması” üzerine gerçekleştirilecek söyleşi, Penguen Kitap Cafe Sahnesi’nde saat 16:00’da başlayacak. Katılımın ücretsiz olarak belirlendiği etkinlikle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, başvuru ve iletişim bilgileri için sitelerine bakabilirsiniz.

- Reklam -

rabarba soylesi afisi

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

it o stephen king

“O” (It) Filminin İlk İnceleme Notları Gayet İyi

dehliz ust

Dehliz: Bağımsız Çizgi Romanda Azimli Denemeler