in

Sirkeci Garı’nda “Doğu Ekspresi’nde Cinayet”

Agatha Christie’nin ünlü romanı “Doğu Ekspresi’nde Cinayet”in galası, yolculuğun başladığı Sirkeci Garı’nda yapılacak.

Doğu Ekspresi’nde Cinayet
- Reklam -
- Reklam -

Asıl adı “Murder on the Orient Express” olan ve Agatha Christie’nin verdiği en güzel meyvelerinden “Doğu Ekspresi’nde Cinayet” filminin galası adına yakışır bir mekan seçimiyle Sirkeci Garı’nda yapılacak.

1890 doğumlu İngiliz yazar, Belçikalı Dedetktif Hercule Poirot ve Miss Jane Marple karakterlerinin yaratıcısıdır ve romantizm serileri ve çoçuk kitapları da yazmıştır. Kitaplarıyla başbaşa kalan okuyucular bu kıvrak zekanın ürünleri olan esrarengiz olayları, mantığını ve akılcı metotlarını ne kadar kullansa da genellikle Christie devreye girene kadar çözüme ulaştıramaz.

Dünyaca ünlü polis ve gerilim romanları yazarı Agatha Christie kitapları bugüne kadar 100’den fazla dile çevrilmiş ve pek çok kez de beyazperdeye uyarlanmıştı, hatta bu uyarlamaların da pek çoğu çeşitli ödüllere layık görüldü.

- Reklam -
YouTube video

Ancak bizim şu an bahsedeceğimiz Ridley Scott‘ın yapımcılığını üstlendiği, Michael Green‘in senaryolaştırdığı, Dedektif Poirot canlandırmasıyla da karşımıza çıkan Kenneth Branagh’ın yönettiği, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Judi Dench, Willem Dafoe ve Olivia Colman’ın rol aldığı “Doğu Ekspresi’nde Cinayet”.

- Reklam -

Yazarın İstanbul’da kaleme aldığı kitapta, ölüm tehditleri alan Bay Rachett, öldürüleceğini önceden fark eder ve aynı trende olduğunu fark ettiği Hercule Poirot’tan kendisine yardımcı olmasını istemesinin üzerine ona bu iş için bir iş teklifinde bulunur. Bay Rachett daha sonra trende ölü bulunur ve bunun üzerine de Poirot, tüm treni sorgulamaya başlar. Ancak hepsinin çeşitli yalanlarını yakalayan dedektif, tüm yolcuları katil olarak görür. Hercule Poirot katili bulmak için uğraşırken Christie de okuyucuya ipuçları verse de hikaye bitene kadar asla doğru tahminde bulunamayacak kadar ustalıkla yazıyor kurgusunu.

Daha önce 1974’te de beyazperdeye uyarlanan kitabın 2017 versiyonu Türkiye’de ilk kez, özgün mekânlarından Sirkeci Garı’nda gösterilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Galaları, DHL Express sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Türkiye’de 10 Kasım’da vizyona girecek filmin prömiyerini 7 Kasım Salı akşamı 21.00’de, Doğu Ekspresi yolculuğunun başlangıç durağı olan Sirkeci Garı’nda yapılacak. Agatha Christie ve türün takipçilerine duyurulur.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Auri hoş geldin. Gelişin 3. kitabın işareti olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

marsandiz fanzin13 ust

Marşandiz Fanzin’in 13. Sayısı Çıktı!

doctor who 13

Doktor Who’nun Yeni Sezon Oyuncularıyla Tanışın