in , ,

Mark Hamill, Joker Karakterini Bir Daha Seslendirmeyeceğini Açıkladı

Mark Hamill, Joker’ı Kevin Conroy’un Batman’i artık olmadığı için DC Animasyon Evreni’nde bir daha seslendiremeyeceğini paylaştı.

Mark Hamill Joker Karakterini Seslendirmeyi Bıraktı
- Reklam -
- Reklam -

Mark Hamill, Kevin Conroy’un ölümünden sonra Joker karakterini başka birinin Batman’iyle seslendirmek istemediğini dile getirdi.

Bir yıl önce Batman: The Animated Series ve bir dizi projede Mark Hamill’in Joker karakteriyle karşılıklı olarak Bruce Wayne karakterini seslendiren Kevin Conroy hayatını kaybetmişti. Hamill daha sonra Joker’ı Conroy olmadan seslendiremeyeceğini belirtmişti. Belli ki bu düşüncesinde ısrarcı.

Culture Crave’e göre Hamill, Fan EXPO San Francisco’daki bir Soru&Cevap etkinliğinde hayranlara “Kevin Conroy’un Batman’i karşısında olmadığı sürece rolü seslendirmeyeceğini” bir kez daha söyledi. Hamill ayrıca Joker alıntısı yaparak, “Batman olmadan suç işlemenin bir anlamı olmaz,” dedi.

- Reklam -

Mark Hamill daha önce Empire dergisiyle yaptığı bir röportajda Conroy’un vefatından önce zaten rolü bırakmayı düşündüğünü ve sadece Batman: The Animated Series ortağı olan Conroy’un da geri dönmesi şartıyla belirli projelerde rol almayı kabul ettiğini söylemişti. Ancak artık bu bir olasılık olmadığı için Joker karakterini seslendirmeyi tamamen bitirdiğine dair daha kesin bir duruş sergiliyor.

“Beni ararlardı ve ‘Joker’ı yapmanızı istiyorlar,’ derlerdi. Benim tek sorum ‘Kevin Batman mı?’ derdim. Eğer evet derlerse, ‘O zaman ben varım,’ derdim. Biz ortak gibiydik. Laurel ve Hardy gibiydik. Kevin olmadan benim için bir Batman yok gibi görünüyor.”

Mark Hamill ve Kevin Conroy

Mark Hamill, Batman Arkham Üçlemesi’nde Neden “Yeni Joker” Olduğunu Açıklıyor

Oyuncunun ölümünden sonra yayımlanan bir açıklamada Hamill, uzun süredir dostu olan Conroy için şunları belirtmişti:

“Kevin mükemmeldi. Dünyadaki en sevdiğim insanlardan biriydi ve onu bir kardeşim gibi seviyordum. Etrafındaki insanlara gerçekten önem verirdi – yaptığı her şeyden iyilik akardı. Onu her gördüğümde veya onunla konuştuğumda moralim yükselirdi.”

- Reklam -

“Ritimleri ve incelikleri, tonları ve sunumu – tüm bunlar performansımı şekillendirmeme yardımcı oldu. O ideal bir ortaktı, benim için tamamlayıcı ve yaratıcı bir deneyimdi. Bunu onsuz yapamazdım. O her zaman benim Batman’im olacak.”

Batman ve Joker

Kevin Conroy, Suicide Squad: Kill the Justice League’de Batman Karakterine Son Kez Sesini Vermiş Olacak

Kevin Conroy’un vefatından önce kaydedilen son Batman performansı, yakında çıkacak olan video oyunu Suicide Squad: Kill the Justice League’de yer alıyor. Yayınlanan fragman aktörün ölümünden sonraki performansını gözler önüne seriyor. Joker’ın oyunda görünüp görünmeyeceği ve Hamill’in bu rolü seslendirip seslendirmeyeceği ise henüz belli değil. Oyun 2 Şubat 2024 tarihinde yayınlanacak.

Mark Hamill’ın kararı hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İskoçya Okul Bahçesi Antik Mısır Eseri

İskoçya’da Bir Öğrenci, Okul Bahçesinde Patates Toplarken Antik Mısır’dan Kalma Eser Buldu

Maymunlar Cehennemi'nin Yeni Çizgi Romanı Tanıtıldı

“Maymunlar Cehennemi”nin Yeni Çizgi Romanı Sinema Filmlerinin Zaman Dilimine Adım Atıyor