in ,

Yeni “Jurassic World” Filminin Yönetmeni Belli Oldu

Jurassic World 4 filmi yönetmenini buldu. Star Wars filmi “Rogue One”ı da yöneten Gareth Edwards, Jurassic Park evrenine katılıyor.

Jurassic World 4 Filmi Yönetmeni Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Jurassic World 4  filmi yönetmeni kim olacak? sorusu cevabını buldu. Rogue One: A Star Wars Story ve The Creator gibi filmleriyle adından söz ettiren Gareth Edwards, maceranın bir sonraki bölümü için başa geçti.

Universal Pictures ve Amblin Entertainment, Deadpool 2’nin yönetmeni David Leitch’in ayrılmasının ardından hızlı bir hamleyle Jurassic World 4’ü yönetmesi için Gareth Edwards ile anlaştı. Star Wars antoloji filmi Rogue One’daki çalışmalarıyla tanınan Edwards, ikonik dinozor serisini “yeni bir çağa” yönlendirmek üzere göreve geliyor.

Godzilla gibi canavar odaklı yapımlarda kendini kanıtlamış geçmişi ve iki dalda Oscar’a aday gösterilen son bilimkurgu aksiyon filmi The Creator’ın başarısı göz önüne alındığında Edwards’ın başa geçmesi proje için umut verici bir gelişme anlamına geliyor. Universal bu seçimle ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Fakat kaynaklar yapımcıların, özellikle Jurassic World: Dominion’ın aldığı karışık tepkinin ardından, stüdyonun vizyonuyla uyumlu bir yönetmen aradıklarını öne sürüyor.

- Reklam -

Jurassic World 4 Filmi Yönetmeni Belli Oldu

Jurassic World 4 Filmi Temmuz 2025’te Çıkacak

The Hollywood Reporter, Leitch’in daha fazla yaratıcı kontrol istediğini ve bu nedenle çekilme kararı aldığını aktardı. Prodüksiyonda daha güçlü bir el bulundurmak isteyen stüdyo, büyük ölçekli stüdyo projelerinde rahat bir yönetmen arayışındaydı. Hem bağımsız hem de gişe rekorları kıran filmlerdeki deneyimiyle Gareth Edwards ideal aday olarak ortaya çıktı.

Bağımsız filmi Monsters ve ardından gişe rekorları kıran 2014 tarihli Godzilla ile tanınan Gareth Edwards, mevcut malzemeyi sinematik başarılara dönüştürme yeteneğini ile eleştirmenlerden övgüler topladı. Rogue One ve The Creator’da görülen görsel efektler konusundaki uzmanlığı Jurassic World serisinin taleplerine de uygun gözüküyor.

- Reklam -

Steven Spielberg’ün yapımcılığını üstlendiği Jurassic World 4 filminde hangi oyuncuların geri döneceği henüz bilinmiyor. Haziran ayında çekimlerine başlaması planlanan yapımın senaryosu ise daha önce de açıklandığı üzere David Koepp’e emanet. Filmin 2 Temmuz 2025’te gösterime girmesi planlanıyor.

Jurassic World 4 Filmi Yönetmeni Belli Oldu

Gareth Edwards’ın yöneteceği Jurassic World 4 filminden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Rings of Power 2. Sezon Yeni Kötü Karakterler - Morfydd Clark

“The Rings of Power” Dizisinin Galadriel’i Morfydd Clark: “2. Sezonda Çok Sayıda Yeni Kötü Karakter Var”

Disney Yıldızı Bridgit Mendler Northwood Space CEO

Disney’in Eski Yıldızı Bridgit Mendler, Uzay Şirketinde CEO Oldu