in , ,

Disney’in Eski Yıldızı Bridgit Mendler, Uzay Şirketinde CEO Oldu

Bridgit Mendler, uzay teknolojileri üreten Northwood Space şirketinin CEO’su oldu. Eski Disney yıldızı ve müzisyen, kariyerini bambaşka bir rotada genişletmeyi sürdürüyor.

Disney Yıldızı Bridgit Mendler Northwood Space CEO
- Reklam -
- Reklam -

Bridgit Mendler oyunculuğu bıraktıktan sonra kariyerinde yeni sayfalar aralamaya devam ediyor. Disney’in eski yıldızı, Northwood Space adını taşıyan şirketin yeni CEO’su olduğunu duyurdu.

Özellikle 2010 tarihli Disney Channel dizisi Good Luck Charlie’de canlandırdığı Teddy Duncan karakteriyle hafızalarda yer edinen Bridgit Mendler, ayrıca Wizards of Waverly Place ve The Clique gibi yapımlarla da tanınıyordu. Sanatçı, 2019’daki Merry Happy Whatever sonrası oyunculuk kariyerini bırakma kararı almıştı.

Müzisyen ve model kimlikleriyle de tanınan 1992 doğumlu sanatçı, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Harvard Hukuk Fakültesi’nde eğitim almış ve kariyerinde farklı bir rotada ilerlemeye başladı.

- Reklam -

Bridgit Mendler Northwood Space CEO

Bridgit Mendler Uzay Endüstrisine Adım Atıyor

Mendler, “uzay hukukuna fazlasıyla âşık olduğunu” belirtirken Northwood Space adını taşıyan şirketle uzay endüstrisinde yeni bir kariyere adım atıyor.

CNBC’ye konuşan Bridgit Mendler, yeni girişimini şu sözlerle özetliyor:

“Vizyonumuz Dünya ile uzay arasında bir veri otoyolu kurmak. Uzay pek çok farklı boyutta kolaylaşıyor ama yine de uzaya ve uzaydan veri göndermenin fiili uygulaması zor. Uydunuzla iletişim kurmak için bir erişim noktası bulmakta zorlanıyorsunuz.”

Northwood Space şirketi roket ya da uydu inşa etmek yerine yer istasyonları üretmeyi hedefliyor. Teleport olarak da bilinen yer istasyonları, uzaydaki uydulara bağlanan büyük ve genellikle dairesel antenlere ev sahipliği yapıyor.

Bridgit Mendler’ın başında olduğu uzay şirketi yolculuğuna aralarında Founders Fund, Andreessen Horowitz ve Also Capital’ın da bulunduğu yatırımcılardan oluşan 6 milyon dolarlık fonla çıkıyor.

- Reklam -

Disney Bridgit Mendler Northwood Space CEO

Mendler’a Northwood Space şirketinde girişimin baş teknoloji sorumlusu ve aynı zamanda eşi olan Griffin Cleverly ile yazılım departmanının başkanı Shaurya Luthra eşlik ediyor.

Mendler şirketin isminin Covid-19 pandemisi sırasında ailesiyle beraber vakit geçirirken gittiği New Hampshire’daki bir gölden geldiğini belirtiyor.

Griffin Cleverly ise uzay endüstrisinin büyümesiyle birlikte artık uydularla Dünya arasında gidip gelen devasa miktardaki veri akışına dikkat çekiyor ve, “Şirketlerin verileri güvenilir bir şekilde ve ihtiyaç duydukları miktarlarda alabilmeleri için bir yaklaşıma ihtiyacımız var,” ifadelerini kullanıyor.

Girişim bu yıl içinde yörüngedeki bir uzay aracına bağlanarak ilk testini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bridgit Mendler’ın yeni girişimi hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: CNBC

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jurassic World 4 Filmi Yönetmeni Belli Oldu

Yeni “Jurassic World” Filminin Yönetmeni Belli Oldu

Mickey 17 Filmi Bir Yıl Ertelendi

“Parazit” ile Oscar Alan Bong Joon-ho’nun Yeni Bilimkurgu Filmi “Mickey 17” Yaklaşık Bir Yıl Ertelendi